ΥΠΕΞ: Ορισμός ειδικού απεσταλμένου για θέματα Συρίας

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας

Ειδικός Απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Συρίας ορίστηκε η πρέσβης Τασία Αθανασίου, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Στην εντολή της θα περιλαμβάνονται επαφές αναφορικά με τις διεθνείς πτυχές του Συριακού και τις συναφείς ανθρωπιστικές δράσεις, καθώς και ο συντονισμός ενεργειών ενόψει των διαμορφούμενων προσπαθειών ανοικοδόμησης της Συρίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η πρέσβης, Τασία Αθανασίου, από το 2009 μέχρι το 2012, είχε διατελέσει πρέσβης της Ελλάδας στη Δαμασκό. Στο διάστημα αυτό επέβλεψε την αναστολή λειτουργίας της διπλωματικής μας αρχής εκεί, που είχαν υπαγορεύσει οι τότε συνθήκες ασφαλείας.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση ορισμού Ειδικού Απεσταλμένου για τη Συρία εντάσσεται στη σταθερή δραστηριοποίηση της χώρας μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στα ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα, καθώς και στο αυξημένο ενδιαφέρον της Ελλάδας να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης της Συριακής κρίσης, σύμφωνα και με όσα έχει θέσει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, στις συναντήσεις του με τον Ειδικό Απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκάιρ Πέτερσεν, καθώς και με σειρά ομολόγων του. Συμπίπτει, επίσης, σημείωναν οι ίδιες πηγές, με ενέργειες προς την κατεύθυνση κατάλληλης επαναλειτουργίας ελληνικών διπλωματικών αρχών στη χώρα.

Με πληροφορίες από CNN

Δείτε ακόμα...