Υποδείξεις σε εκπαιδευτικούς από… την αστυνομία!

Σήμα Ελληνική Αστυνομία
Πηγή: Eurokinissi

Σε ρόλο… προϊστάμενης αρχής, το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου της ΕΛ.ΑΣ απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Σας εφιστούμε την προσοχή προς την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων σας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις» και «ευελπιστούμε στην επαγρύπνησή σας και στην άμεση ενημέρωση της αστυνομίας στο τηλέφωνο 100 για την καλύτερη πρόληψη και καταστολή του φαινομένου της παραβατικότητας μαθητών εντός των σχολικών μονάδων της Περιφέρειάς μας» είναι κάποιες εκφράσεις που περιέχονται στο έγγραφο, συνοδευόμενες από επισημάνσεις για το ενδεχόμενο «να σχηματιστεί δικογραφία, να ασκηθεί ποινική δίωξη και να επιβληθούν από αρμόδιο δικαστήριο ποινικές κυρώσεις ακόμα και σε βάρος εκπαιδευτικών».

Το έγγραφο, το οποίο – όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας – στάλθηκε «για ενημέρωση», ανακλήθηκε μετά την κατακραυγή.

Διαπνέεται ωστόσο από μία προσπάθεια να μετατοπιστεί η ευθύνη στους εκπαιδευτικούς, και μάλιστα από την αστυνομία, που σε τελική ανάλυση δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε ό,τι αφορά τα παιδαγωγικά τους καθήκοντα. Το σοβαρό θέμα της βίας, το αποτύπωμα που έχουν αφήσει τα δύο χρόνια εγκλεισμού, μακριά από τα σχολεία για τους μαθητές, έχει επισημανθεί επιτακτικά από τους εκπαιδευτικούς. Οπως και η ανάγκη για ουσιαστική στήριξη των σχολείων με συγκεκριμένα μέτρα, με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, με αντιμετώπιση εν τέλει των αιτιών που προκαλούν τα φαινόμενα παραβατικότητας, τα οποία βέβαια ούτε ξεκινούν ούτε τελειώνουν στη διάρκεια της εφημερίας του εκπαιδευτικού…

Δείτε ακόμα...