Υπογράφτηκαν οι διακρατικές συμφωνίες με το Ισραήλ για την προμήθεια συστημάτων SPIKE NMT και SPIKE NLOS για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και περιορισμένη αναβάθμιση 19 ελικοπτέρων AH-64A, όπως ανακοίνωσε σήμερα η το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι συμφωνίες αφορούν προμήθειες:
– Αντιαρματικού (Α-Τ) Πυραυλικού Συστήματος Πολλαπλών Ρόλων Μεγάλου Βεληνεκούς SPIKE NMT για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς.
– Πυραυλικά Συστήματα NLOS SPIKE για τα Επιθετικά Ελικόπτερα (ΕΕ/Π) ΑΗ-64Α του Στρατού Ξηράς.
– Συστήματα Διεύθυνσης Βολής – Κατευθυνομένων /Βλημάτων (ΣΔΒ-Κ/Β) για τον εξοπλισμό των κανονιοφόρων (Κ/Φ) τύπου ΜΑΧΗΤΗΣ και Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) Μk-V του Πολεμικού Ναυτικού και
– Περιορισμένη αναβάθμιση 19 επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64Α.
Πρόκειται για εξοπλισμούς που κουμπώνουν πάνω στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να παίξει ακόμα πιο ενεργά ρόλο ευρωατλαντικού χωροφύλακα στην Ανατολική Μεσόγειο, διεκδικώντας τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση, στόχο όπου ομονοούν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις.



