Υποκλοπές: Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για τον «εσμό» του αστικού κράτους με αιχμή τον Α/ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρο

Ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών / Πηγή: Eurokinissi

Ο «παρακολουθήσας του παρακολουθήσαντος» και «πισώπλατα μαχαιρώματα» ανάμεσα στους διάφορους θεσμούς του αστικού κράτους, «συγγενικοί» δεσμοί με επιχειρηματικά συμφέροντα και ιμπεριαλιστικά κέντρα, υπόνοιες για «μαύρο χρήμα» και εκβιασμοί περιλαμβάνονται στη νέα φουρνιά των δημοσιευμάτων σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και υποκλοπών που αναδεικνύουν τη σήψη και τη σαπίλα του εκμεταλλευτικού συστήματος, αυτό που θωρακίζει το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις με το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων». 

Τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Documento» και της ιστοσελίδας «Pronews» αναφέρονται ξανά στην παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρου, υποστηρίζοντας ότι η αιτιολογία της παρακολούθησής του αφορούσε την αγορά σπιτιού με «μαύρα» χρήματα, με υπόνοιες μάλιστα πως αυτά συνδέονται με τη θετική γνωμοδότησή του σε εξοπλισμούς από το Ισραήλ. 

Έτσι σε έγγραφο που παρουσιάζεται ως έκθεση της ΕΥΠ για το θέμα (η οποία συντάχθηκε στις 9/4/2022) σημειώνεται πως «σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι 1.200.000 ευρώ, στο οποίο ποσό τα 600.000 πληρώθηκαν “μαύρα”. Επιπλέον, η κόρη του διαμένει στην Αγ. Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων». 

Παράλληλα γίνονται διάφορες εκτιμήσεις σχετικά με τον Α/ΓΕΕΘΑ, όπως ότι «ο στόχος φαίνεται να λειτουργεί αυτοβούλως χωρίς καμία διάθεση για ουσιαστική συνεργασία με τον ΥΠΕΘΑ αλλά και γενικότερα με όλη την κυβέρνηση. Πιστεύει πως ανεξάρτητα από τις κινήσεις του και τη μη συνεργασία του η θέση του είναι σίγουρη μέχρι τον Ιανουάριο του 2024, καθώς επίσης φαίνεται να υποτιμάει τους περισσότερους πολιτικούς αξιωματούχους. Είναι εμφανείς οι προσωπικές του βλέψεις και προσπαθεί να τις εδραιώνει μέσω συνεργασίας διαφόρων επιχειρηματιών (π.χ. Βαρδής Βαρδινογιάννης)», ενώ σε άλλο σημείο λέγεται πως «όποτε του δίνεται η ευκαιρία, αναφέρεται στο Πολεμικό Ναυτικό και ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές σε πρόσωπα. Εκτιμάται ότι οι αναφορές του αυτές δείχνουν μια ανησυχία και ότι θεωρεί ότι η μοναδική απειλή για τη θέση του είναι ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Στυλιανός Πετράκης)». 

Από την ΕΥΠ ως «ιδιαίτερα σημαντική» αξιολογείται και η συνομιλία του με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικάνικου Ινστιτούτου Ν. Λαρυγγάκη, «για τη συνάντησή του με “Εβραίους”, όπου ο στόχος φάνηκε ιδιαίτερα ταραγμένος και επιδίωξε την αλλαγή συζήτησης και την επιθυμία του να γίνει η συνομιλία αυτή μόνο διά ζώσης». Στο μεταξύ αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την εν λόγω συνομιλία, που παρουσιάζει το «Documento», ο Λαρυγγάκης, παρουσιάζει στον Φλώρο ως «αντιπρόσωπό του» τον πρ. ναύαρχο Κυριαζή, διευθυντή του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Π. Πικραμμένου, ενώ δίνει και τα εύσημα στον Α/ΓΕΕΘΑ για τις ανακοινώσεις του σχετικά με τη «Σούδα του Βορρά» στην Αλεξανδρούπολη, με τον Φλώρο να ανταπαντά πως «όπου να ‘ναι» θα ανακοινώσει και τη «Souda Central», αναφερόμενος προφανώς στην ενίσχυση της παρουσίας των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στη Θεσσαλία.  

Για συκοφαντικούς ισχυρισμούς κάνει λόγο το ΓΕΕΘΑ

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας. «Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται», προστίθεται στην ανακοίνωση, «σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του».

«Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας» συνεχίζει η ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ «επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η πατρίδα του έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους».

Δείτε ακόμα...