Υπόθεση υποκλοπών: Επιχείρηση συμψηφισμού με τον βούρκο επιμελώς κρυμμένο

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Πηγή : Eurokinissi

Χαρακτηριστικές οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στον ΣΚΑΙ που ανέφερε «να τα δούμε όλα αυτά σε βάθος χρόνου, επειδή η συζήτηση επικεντρώθηκε στο τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν είναι λογικό να τα δεις αυτά σε συγκεκριμένο βάθος χρόνου» και πρόσθεσε «να δούμε αν υπήρχαν συγκεκριμένες ή διαφορετικές πρακτικές στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της θητείας διαφορετικών κυβερνήσεων». 

Εμφάνισε τον πρωθυπουργό σαν …διορθωτή λέγοντας «για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός βλέπει ότι υπάρχει ένα ζήτημα, και θέλει να αναλάβει την πρωτοβουλία να αναμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο». Η αλλαγή που έγινε είναι η τοποθέτηση και 2ου εισαγγελέα για την έγκριση των υποκλοπών. Είπε ακόμα σε ότι πριν το 2018 υπήρχαν δυο εισαγγελείς για τις παρακολουθήσεις και ότι αυτό το άλλαξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο στη σκιά αφήνουν το επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αφού αποφεύγουν κάθε αναφορά τόσο σε ευρωπαϊκές Οδηγίες, νόμους και διακρατικές συμφωνίες για τις παρακολουθήσεις όσο και για τη στάση του στη Βουλή και στο ευρωκοινοβούλιο μιας και τα έχουν στηρίξει. 

Αντίθετα το ΚΚΕ αναδεικνύει σταθερά και διαρκώς το βούρκο του θεσμικού πλαισίου, ενώ ακόμα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για τα κρούσματα «συνακροάσεων» – υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος.

Επιπλέον είναι ορατό πως επιχειρείται το θέμα των υποκλοπών να υποβαθμιστεί επικοινωνιακά υπό τη σκιά των παραδοσιακών πρωθυπουργικών ανακοινώσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ηδη οι κυβερνητικές διαρροές αρχίζουν να κοσμούν πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ιστοσελίδων καλλιεργώντας ταυτόχρονα νέο κλίμα απατηλών προσδοκιών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...