Υπόθεση υποκλοπών: Για εμπλοκή εταιρειών εντός και εκτός Ελλάδας μίλησε ο Κ. Μενουδάκος στην PEGA

Παρακολουθήσεις - Ακουστικά - Τηλεργασία - υπολογιστής - Υποκλοπές
Πηγή: Pexels

Εμπλοκή εταιρειών εντός και εκτός Ελλάδας, εντός και εκτός της ΕΕ στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων διαπιστώνει η έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπως ανέφερε ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Μενουδάκος που μαζί με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο ενημέρωσε την επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου.

Επί της ουσίας αναδείχθηκε ο πανευρωπαϊκός βούρκος γύρω από τα λογισμικά παρακολουθήσεων που στην ΕΕ κυκλοφορούν νόμιμα.

Πιθανολογείται ότι εμπλέκονται κι άλλες εταιρείες εντός και εκτός ΕΕ που πιθανά σχετίζονται με την εταιρεία «Intelexa», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Η «Intelexa» είναι αυτή που διαχειρίζεται το λογισμικό παρακολούθησης «Predator» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Κ. Μενουδάκο, η έρευνα της Αρχής που είναι σε εξέλιξη έδειξε πως έχουν αποσταλεί περί τα 300 sms για παγίδευση στο Predator σε περίπου 100 παραλήπτες που ακόμα δεν έχουν εντοπισθεί. Οπως είπε στέλνονταν περισσότερα από ένα sms στον κάθε παραλήπτη.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Ράμμος αναφέρθηκε στην έρευνα που έκανε η ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις και είπε ότι είναι στην αρμοδιότητα της Αρχής να κάνει ελέγχους μετά από καταγγελίες είτε αυτεπαγγέλτως.

Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας πως «στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν εξαρχής η συγκάλυψη του παρακράτους που η ίδια δημιούργησε».

Ανέφερε ακόμα πως «αντί, λοιπόν, να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, τα θύματα και οι άτεγκτοι δικαστές που προσπαθούν να βρουν και να δώσουν στη δημοσιότητα το τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση, γίνονται στόχοι ηθικής απαξίωσης και πολιτικής εξόντωσης».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...