Υπόθεση Υποκλοπών: «Προσωπικές και αμετάθετες ευθύνες» στον πρωθυπουργό καταλόγισε ο Ν. Ανδρουλάκης

EUROKINISSI

«Προσωπικές και αμετάθετες ευθύνες» καταλόγισε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, για την υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του.

Ο Ν. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «βαρύτατη θεσμική κρίση» να παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, αλλά και να γίνεται απόπειρα παρακολούθησής του από το σύστημα predator.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για fake news παρακρατικού μηχανισμού και απίστευτη προπαγάνδα, ώστε να υποβαθμιστεί η υπόθεση και να εμφανιστεί ως κάτι συνηθισμένο. «Είναι πασιφανές ότι παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της ΝΔ ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού της», είπε ο Ν. Ανδρουλάκης, υποστηρίζοντας ότι «δεν έγινε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από αρμόδια αρχή».

Κάλεσε τον πρωθυπουργό, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή, να πει «όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό» και να απαντήσει «ποιος είναι ο λόγος που ήμουν εθνικός κίνδυνος και με παρακολουθούσε η κυβέρνηση».

Όσον αφορά στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι πρέπει να εξετασθούν συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες υποθέσεις, όπως η παρακολούθηση του ίδιου και δημοσιογράφων, καθώς και οι καταγγελίες του ΚΚΕ για υποκλοπές-παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του Κόμματος. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ προτείνει χρονική επέκταση της έρευνας από το 2012 ώστε να μη βρεθεί τίποτα και να χαθούν όλα σε μια προσπάθεια συγκάλυψης.

Την ίδια ώρα, προσπάθησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οι ραγδαίες αποκαλύψεις δεν φέρνουν εμένα πιο κοντά στον Τσίπρα, αποκαλύπτουν πόσο μοιάζουν οι πρακτικές της ΝΔ με του ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζοντας ότι «δεν είμαστε πρόθυμοι εταίροι κανενός».

Όσον αφορά όμως στο θεσμικό πλαίσιο που αφήνει ορθάνοιχτο το πεδίο να παρακολουθείται οποιοσδήποτε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αρκέστηκε σε προτάσεις που το αφήνουν στο απυρόβλητο, όπως το να καταργηθεί η διάταξη για υπαγωγή της ΕΥΠ στον πρωθυπουργό, να ενδυναμωθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στην ΕΥΠ μέσω της επιτροπής και να ενισχυθεί ο ρόλος της ΑΔΑΕ, κινούμενος δηλαδή στο ίδιο μήκος κύματος με τα άλλα αστικά κόμματα, που άλλωστε το έχουν συνδιαμορφώσει ανά τα χρόνια.

Ετικέτες: