Υπόθεση υποκλοπών: Στην Ολομέλεια η αντιπαράθεση, «εκτός κάδρου» το άθλιο θεσμικό πλαίσιο

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών: "Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής", Πέμπτη 12 Μαΐου 2022.
EUROKINISSI

Με την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, συνεχίζεται σήμερα η αντιπαράθεση για την υπόθεση των υποκλοπών ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας ταυτόχρονα όλοι μαζί σκόπιμα στο απυρόβλητο το πραγματικό σκάνδαλο που μόνο το ΚΚΕ έχει αναδείξει από την αρχή. Δηλαδή, όλο το άθλιο πλέγμα κοινοτικών Οδηγιών, νόμων και διακρατικών συμφωνιών, το οποίο έχουν συνδιαμορφώσει και διαφυλάττουν ως «ιερό και όσιο», γιατί ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, γενικεύει το «φακέλωμα» και θωρακίζει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ.

Άλλωστε, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θ. Δεμίρης, πριν δύο 24ωρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επιβεβαίωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ότι «ουδείς εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις»!

Η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών έχει προσδιοριστεί για τις 11 π.μ. και θα ανοίξει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τη Δευτέρα θα γίνει εκ νέου σύγκληση της Ολομέλειας για να αποφασίσει επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ την Τετάρτη αναμένεται ξανά συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου θα κληθούν πρόσωπα που εμπλέκονται με τις υποκλοπές.

Θυμίζουμε πως το ΚΚΕ με γραπτό αίτημά του προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει ζητήσει από την περασμένη βδομάδα την άμεση συνεδρίασή της, όπου εκτός από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, να κληθούν ο καθαιρεθείς διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων, η αρμόδια για την ΕΥΠ Εισαγγελέας Εφετών Β. Βλάχου, ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος, καθώς και όποιος άλλος κριθεί αναγκαίο να κληθεί. Παράλληλα έχει ζητήσει να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και να διερευνηθούν σε βάθος οι υποθέσεις τόσο του Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων όσο και η υπόθεση έξι χρόνων από την παρακολούθηση των γραφείων της ΚΕ του ΚΚΕ. Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ συμφώνησε στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις παραπάνω υποθέσεις.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...