Υπόθεση υποκλοπών: Συνεχίζεται η Εξεταστική με την ακρόαση της επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αλ. Ρογκάκου

Εξεταστική Επιτροπή της βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών
Εξεταστική Επιτροπή της βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών / Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζει τις διαδικασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών – παρακολουθήσεων με ξεκάθαρη, πλέον, τακτική κουκουλώματος.

Σήμερα, αναμένεται η ακρόαση της επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αλ. Ρογκάκου, ενώ η εκπρόσωπος της εταιρείας «Intellexa» ενημέρωσε τα μέλη της Εξεταστικής ότι αδυνατεί να καταθέσει καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό, αν και γνώριζε ότι έχει κληθεί. Η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να της σταλεί ερωτηματολόγιο.

Εχουν απομείνει να καταθέσουν ακόμα εκπρόσωπος της εταιρείας KRIKEL και ο Ν. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τον κατάλογο που αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία αρνήθηκε, με την εκκωφαντική σιωπή των άλλων κομμάτων, να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι που έχει κατ’ επανάληψη προτείνει το ΚΚΕ, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, οι τεχνικοί της ΑΔΑΕ και οι πάροχοι και παρά το γεγονός ότι η μέχρι τώρα «πορεία» των διαδικασιών της Εξεταστικής καθιστά επιτακτική την ανάγκη να καταθέσουν.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η μεθοδευμένη επιχείρηση συγκάλυψης των συνακροάσεων και υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Χτες, ολοκληρώθηκε η ακρόαση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρ. Ράμμου, και το μόνο …«στοιχείο» που προέκυψε ήταν οι φράσεις «δεν γνωρίζω», «δεν θυμάμαι», όσον αφορά την υπόθεση του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την παρακολούθηση ενός ολόκληρου κόμματος, με συνεχή τα περιστατικά υποκλοπών από το 2016 ως τον Απρίλη του 2022, με πλήθος στοιχείων που έχουν έρθει στο φως, με δικογραφίες. Και επιπλέον, με την επιβεβαίωση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτη ότι είναι υπόθεση πολύ σοβαρή, για την οποία δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχει εμπλοκή υπηρεσιών εκτός ελληνικής επικράτειας και …πάει λέγοντας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...