Υπόθεση υποκλοπών: Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής

Συζήτηση στη βουλή για τις υποκλοπές
Πηγή: Eurokinissi

Αρχίζουν σήμερα, Τετάρτη, στις 11 π.μ., οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις υποθέσεις παρακολουθήσεων και υποκλοπών στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, του τηλεφωνικού κέντρου της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με σχετική πρόσκληση που έλαβαν τα μέλη της επιτροπής, η πρώτη συνεδρίαση θα περιλαμβάνει την εκλογή του προεδρείου της επιτροπής και συζήτηση επί διαδικαστικών θεμάτων.

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, έχει ζητήσει πλήρη διαφάνεια τόσο για τις παραπάνω υποθέσεις, όσο και για το σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει και νομιμοποιεί τις παρακολουθήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που εξέτασε τις ίδιες υποθέσεις, η κυβερνητική πλειοψηφία επέλεξε το δρόμο της συσκότισης μέσω της επίκλησης του απορρήτου.

Και η υπόλοιπη αντιπολίτευση όμως, παρά τις κορώνες, δεν έβγαλε κουβέντα για το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, μιας και όλοι μαζί το έχουν διαμορφώσει ανά τα χρόνια και το στηρίζουν.

Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της της πλήρους δημοσιοποίησης των συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής, εκτός από τα ζητήματα που άπτονται στην άμυνα της χώρας, επισημαίνοντας ότι επιχειρείται να στηθεί ένα σκηνικό συσκότισης και συγκάλυψης των παρακολουθήσεων και του θεσμικού πλαισίου. Και προσθέτει ότι, ο λαός δικαιούται να ενημερωθεί για ένα θέμα που αφορά τις ελευθερίες και τα δικαιώματά του.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...