Υπουργείο Εργασίας: Ένα ακόμα «φιάσκο» στη διαδικασία έκδοσης «συντάξεων εμπιστοσύνης»

Συνταξιούχοι - χρήματα - συντάξεις - απόστρατοι

Σε ένα ακόμα «φιάσκο», που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, εξελίσσεται η πολυδιαφημισμένη fast track διαδικασία έκδοσης των λεγόμενων «συντάξεων εμπιστοσύνης», που νομοθέτησε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας.

Την προηγούμενη βδομάδα κατατέθηκε νέα τροπολογία, με στόχο – όπως λένε στο υπουργείο – να παρακαμφθούν επιμέρους εμπόδια και να επιτευχθεί η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων συνταξιοδότησης μέχρι τέλη Αυγούστου. Την ίδια στιγμή οι υπάλληλοι στις περιφερειακές υπηρεσίες καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει καν το αναγκαίο λογισμικό!

Μ’ αυτά και με τ’ άλλα, και παρά τις μονότονα επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας περί επιτάχυνσης των ρυθμών έκδοσης των συντάξεων, εκατοντάδες χιλιάδες ληξιπρόθεσμες συντάξεις συνεχίζουν να αραχνιάζουν στα ράφια δύο και τρία χρόνια και οι συνταξιούχοι να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία, για να πάρουν μια σύνταξη που δεν φτάνει ούτε για να επιβιώσουν.

Αν ήταν το κράτος να αδειοδοτήσει μια επένδυση ΑΠΕ, ή να εγκρίνει τη χρηματοδότηση μιας «πράσινης» επένδυσης, όλα θα λύνονταν στο «πιτς φιτίλι», με τους νόμους που έχουν ψηφίσει η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Για να πάρει όμως ένας ταλαίπωρος βιοπαλαιστής την πενιχρή του σύνταξη, θα πρέπει να περιμένει χρόνια. Τόσα που πρέπει να εύχεται μην του συμβεί τίποτα χειρότερο και μείνει τελικά «στο περίμενε»…

Δείτε ακόμα...