Υπουργείο Εργασίας: Επίθεση αστυνομικών δυνάμεων και χημικά ενάντια σε οικοδόμους

Επίθεση της αστυνομίας και χημικά δέχτηκαν εργαζόμενοι στις κατασκευές που σήμερα το απόγευμα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στο στόχαστρο τους οι ρυθμίσεις που ξηλώνουν το 8ωρο και επιβάλλουν διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, που επιτρέπουν τη λειτουργία επιχειρήσεων σκυροδέματος τις Κυριακές ανοίγοντας τον δρόμο για δουλειά στην οικοδομή και τα εργοτάξια επτά μέρες την εβδομάδα. «Σκόνη, πέτρες, λάσπη, όλη μέρα στο γιαπί – Ποτέ δουλειά την Κυριακή» και «8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίησή τους.

Ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, κατήγγειλε το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έρχεται σε συνέχεια των ήδη «φωτισμένων νόμων». «Έχουν το θράσος οι κυβερνόντες και λένε ότι είμαστε “τυχεροί” γιατί τάχα θα εργαζόμαστε τετραήμερο», σχολίασε και πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή προωθούν τη δεκάωρη εργασία που θα αμείβεται με «αέρα κοπανιστό» και τη δουλειά τις Κυριακές. «Δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε αυτό. Και θα παλέψουμε μαζί με άλλους κλάδους ώστε το νομοσχέδιο αυτό να μην έρθει καν στη Βουλή», τόνισε.

Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε με τη ρίψη χημικών και επίθεση στους εργαζόμενους. Η καταστολή δεν περιορίστηκε στην επίθεση στην κινητοποίηση αλλά συνεχίστηκε με την προσαγωγή δύο οικοδόμων, μελών του Συνδικάτου, μια ώρα αφού η κινητοποίηση είχε ολοκληρωθεί. Τις προσαγωγές κατήγγειλαν Ομοσπονδία και Συνδικάτου και βρέθηκαν έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως, ώσπου τελικά οι δύο εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δείτε ακόμα...