Υπουργείο Εξωτερικών: Διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για το μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Φώτο Αρχείου / Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας, Αθήνα / Πηγή: Eurokinissi

Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκική πρεσβεία, μετά την νέα αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, με τις πτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16, πάνω από τους Αρκιούς, τους Λειψούς, το Αγαθονήσι, τη Σάμο, τους Φούρνους και τις Οινούσσες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θ. Δεμίρης, υπογράμμισε στον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα ότι «οι ενέργειες αυτές αποτελούν παραβίαση ελληνικής κυριαρχίας, συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση και είναι αντίθετες με θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου».

Τόνισε, επίσης, ότι «οι ενέργειες αυτές, πέρα από παράνομες και προκλητικές, βάζουν σε κίνδυνο την διεθνή εναέρια κυκλοφορία, αντιβαίνουν πλήρως την αρχή σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο κρατών και υπονομεύουν τις προσπάθειες εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης».

Οι νέες υπερπτήσεις πραγματοποιούνται λίγες μόλις μέρες μετά την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2022», που περιείχε σενάρια κατάληψης νησιών και διεξήχθη υπό τα «βλέμματα» αξιωματούχων των ΗΠΑ και άλλων «συμμάχων» οι οποίοι κατά τα άλλα μάχονται ενάντια στον ρωσικό αναθεωρητισμό…

Δείτε ακόμα...