Υπουργείο Εξωτερικών: Σήμερα στο Ερεβάν (Αρμενία) ο Ν. Δένδιας

Ερεβάν, Πρωτεύουσα της Αρμενίας
Φώτο Αρχείου / Ερεβάν, Πρωτεύουσα της Αρμενίας / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Gevorg Avetisyan

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στο Ερεβάν, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Zohrab Mnatsakanyan.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις Αρμενίας.

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας, Nikol Pashinyan και τον Πρόεδρο της χώρας, Armen Sarkissian.

Κατά τη διάρκεια της εκεί επίσκεψης του, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Μουσείο Γενοκτονίας των Αρμενίων και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Θυμάτων.

Η ελληνική αστική τάξη διευρύνει τα συμφέροντά της και στην ευρύτερη περιοχή- και σε αντιπαράθεση με την τουρκική που στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν. Συμφέροντα που στηρίζει και με την πρόσφατη επίσκεψη στο Ιράκ, την συμμετοχή της στις Αμερικανονατοϊκές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...