Υπουργείο Ναυτιλίας: 33,7 εκ. στους ακτοπλόους εφοπλιστές – στους ναυτεργάτες… ούτε 800€

Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης
Φώτο αρχείου / Πηγή: EUROKINISSI

Σημαντική ρευστότητα ύψους άνω των 33,7 εκατ. ευρώ υλοποιεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αποφάσεις του Υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, προς την ακτοπλοΐα, αλλά και νησιωτικές επιχειρήσεις.

Εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ρευστότητας κλάδων, όπως η ακτοπλοΐα και η νησιωτική επιχειρηματικότητα οι οποίοι εξαιτίας της πανδημίας έχουν περιέλθει σε δεινή θέση

Γιάννης Πλακιωτάκης Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Όπως συμπλήρωσε, ήδη τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται ειδικό πρόγραμμα, για την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους.


Την ίδια ώρα, η αβεβαιότητα των εργαζομένων του κλάδου της ακτοπλοΐας είναι μεγάλη. Όπως αναφέρουν τα σωματεία του κλάδου ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ υπάρχει πλήθος καταγγελιών από ναυτεργάτες, μέλη πληρωμάτων, στα καράβια των ναυτιλιακών εταιρειών ANEK, SEAJET, ΑΝΜΕΖ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΑΝΕΣ, σχετικά με οφειλές δεδουλευμένων και τη μη καταβολή του Δώρου του Πάσχα με βάση την ΣΣΕ.

Με βάση την ΠΝΠ οι ναυτεργάτες που ήταν προγραμματισμένοι για ναυτολόγηση μετά την 1η Απρίλη, παρότι βρίσκονται σε παρατεταμένη ανεργία, δεν εντάσσονται και δεν τους καταβάλλονται ούτε τα ελάχιστα της ειδικής επιδότησης των 800 ευρώ

Κοινή ανακοίνωση ταξικών ναυτεργατικών σωματείων

Επίσης, οι ναυτεργάτες που έχουν ενταχθεί στην ΠΝΠ για την επιδότηση, δεν εντάσσονται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν εφαρμογή της μείωσης του 40% από το ενοίκιο κατοικίας.

Με πληροφορίες από: Λιμενικά Νέα, ΠΕΜΕΝ

Δείτε ακόμα...