Υπουργείο Ναυτιλίας: Αποκαλυπτικό έγγραφο – Το ΝΑΤΟ «έχει εκδώσει προειδοποίηση»

Υπουργείο Ναυτιλίας: Αποκαλυπτικό έγγραφο - το ΝΑΤΟ «έχει εκδώσει προειδοποίηση»

Αποκαλυπτικό έγγραφο από το Υπουργείο Ναυτιλίας, που ενημερώνει πως το ΝΑΤΟ «έχει εκδώσει προειδοποίηση» ότι είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος για παράπλευρη απώλεια ή απευθείας χτύπημα σε εμπορικά πλοία που πλέουν στο ΒΔ τμήμα του Εύξεινου Πόντου, αλλά και ότι θα αυξηθεί η ένταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Κόλπο της Οδησσού, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Το έγγραφο στάλθηκε χτες από τη Διεύθυνση Ποντοπόρων Πλοίων του υπουργείου με αποδέκτες το Ναυτικό Επιμελητήριο, την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, την Ένωση Εφοπλιστών Μικρών Αποστάσεων, την ΠΝΟ και την Ένωση Πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ).

Τα στοιχεία που περιέχει έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι, ταυτόχρονα με το γεγονός πως απειλείται ευθέως η ζωή των ναυτεργατών στα πλοία που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, όσο συνεχίζεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, με την Ελλάδα να αποτελεί ορμητήριο των τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, όλα «κρέμονται από μία κλωστή» για να ξεσπάσει γενικευμένη πολεμική σύγκρουση με θύματα συνολικά τους λαούς.

Στο έγγραφο του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρεται συγκεκριμένα: «Κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας από φίλια πηγή, το ΝΑΤΟ έχει εκδώσει σχετική προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο παράπλευρης απώλειας (Very High Risk of Collateral Damage) ή απευθείας κτυπήματος σε εμπορικά πλοία στο ΒΔ τμήμα του Εύξεινου Πόντου».

Ο χάρτης της Μαύρης Θάλασσας από την ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ όπου γίνεται λόγος για πολύ υψηλό κίνδυνο παράπλευρης απώλειας
Ο χάρτης της Μαύρης Θάλασσας από την ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ όπου γίνεται λόγος για πολύ υψηλό κίνδυνο παράπλευρης απώλειας

Συνεχίζει διευκρινίζοντας: «Ειδικότερα, σύμφωνα με τον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο του ΝΑΤΟ, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η ένταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, κατά μήκος της ουκρανικής ακτογραμμής της Μαύρης Θάλασσας και συγκεκριμένα στον Κόλπο της Οδησσού, αυξάνεται».

Προσθέτει: «Επίσης, αναφέρεται (στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΝΑΤΟ) ότι ο κίνδυνος εμπλοκής των δορυφορικών συστημάτων (GPS), της πλαστογράφησης του AIS (AIS spoofing), της παρεμβολής στις επικοινωνίες, των ηλεκτρονικών παρεμβολών και των κυβερνοεπιθέσεων στην περιοχή θεωρείται υψηλός. Η ενημέρωση (του ιστότοπου) καταλήγει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η παρενόχληση και η εκτροπή της ναυσιπλοΐας στην εν λόγω περιοχή».

Στο έγγραφο του υπουργείου αναφέρεται ακόμα σχετικά με την ενημέρωση από τον ιστότοπο του ΝΑΤΟ πως για την περιοχή «έχει εκδοθεί αριθμός προειδοποιήσεων από την αρμόδια για την περιοχή (NAVAREAΙΙΙ) Υδρογραφική Υπηρεσία της Ισπανίας (…) που αφορά μεταξύ πολλών άλλων και προειδοποιήσεις για περιοχές απαγόρευσης ναυσιπλοΐας λόγω κινδύνου νάρκης (Navigation prohibited mine danger)».

Ναυτεργατικά Σωματεία: Κίνδυνοι για τα πληρώματα

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία στο σχετικό δελτίο που εξέδωσαν δίνοντας στη δημοσιότητα το περιεχόμενο του εγγράφου του ΥΝΑ, τονίζουν τους κινδύνους που εγκυμονούν για τα πληρώματα αλλά και για γενικευμένη ανάφλεξη και επισημαίνουν: «Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, των εμπλεκόμενων υπουργείων και υπηρεσιών, για τον άμεσο απεγκλωβισμό των πλοίων και τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής των ναυτεργατών. Να μην πληρώσουν οι ναυτεργάτες τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με τις ζωές τους».

Καλούν τους ναυτεργάτες «σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, σε διαρκή επαφή με τα σωματεία μας, να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των Ρωσίας – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ».

Υπουργείο Ναυτιλίας: Αποκαλυπτικό έγγραφο - το ΝΑΤΟ «έχει εκδώσει προειδοποίηση»

Δείτε ακόμα...