Υπουργείο Παιδείας: Ανακοίνωσε 68.394 εισακτέους για φέτος

Στιγμιότυπο από ΕΠΑΛ στον Πύργο Ηλείας την Τρίτη 15/6/21. Έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ)
Φώτο Αρχείου / Στιγμιότυπο από ΕΠΑΛ στον Πύργο Ηλείας την Τρίτη 15/6/21. Έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) (EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή και Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023. 

Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023 ανέρχεται σε 68.394 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος). Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των υποψηφίων που εισήχθησαν το 2021 σε ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΕΑ ανερχόταν σε 60.070.

Ο αριθμός και η κατανομή των εισακτέων βρίσκεται σε συνάρτηση με την πολιτική και τα μέτρα για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Όπως σημειώνει το υπουργείο, έλαβε υπόψη «τις εισηγήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για τον αριθμό των εισακτέων, υπό το πρίσμα και του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου των μετεγγραφών», «τον εξορθολογισμό του συστήματος κατανομής εισακτέων μετά την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής», τη  «στήριξη σπουδών σε Τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εκεί όπου υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, αλλά και με μέριμνα για τις ακριτικές περιοχές» και  τη «σύνδεση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας σε συνδυασμό με γεωγραφικούς αναπτυξιακούς στόχους για τμήματα με σημαντικές δυνατότητες απορρόφησης των αποφοίτων τους».

Δείτε εδώ το ΦΕΚ με τα στοιχεία.

Δείτε ακόμα...