Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκε η νέα ύλη των Πανελλαδικών

Σχολείο-Τμήμα
Πηγή: Eurokinissi

Τη μείωση της ύλης σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αναλογικά με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία μέχρι την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία, αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας.

Μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων από τις 11 Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωση την απόφαση να επανακαθορίσει την ύλη των Πανελλαδικών εξετάσεων. Η μείωση της ύλης είναι αναλογική με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα στο σύνολο των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, μέχρι την καθολική διακοπή των μαθημάτων. Οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις έχουν ήδη υπογραφεί.

Σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής, το Υπουργείο ανέφερε οτι ακόμα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση και αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.

Επιπλέον επισήμανε ότι «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας»,

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...