Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Σχεδιάζει τη συγκρότηση μονάδας…δασοκομάντος

Πυροσβέστες - Πυρκαγιά στην Αρχαία Κόρινθο
Πυρκαγιά στην Αρχαία Κόρινθο (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Τη στιγμή που η πρόληψη στην προστασία της χώρας από τις δασικές πυρκαγιές είναι σχεδόν ανύπαρκτη και η Δασική Υπηρεσία έχει «εξαφανιστεί» σ’ αυτόν τον τομέα εδώ και πολλά χρόνια, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας σχεδιάζει τη συγκρότηση αερομεταφερόμενης μονάδας από δασοκομάντος που θα επεμβαίνει σε δασικές πυρκαγιές.

Ήδη 50 υπάλληλοι της Πυροσβεστικής έχουν μεταβεί στις ΗΠΑ για τη σχετική εκπαίδευση, ενώ στόχος του υπουργείου είναι η μονάδα αυτή να στελεχωθεί από 500 άτομα (60 από τα οποία θα είναι δασολόγοι και δασοπόνοι).

Ωστόσο, δεν έχει καταληχθεί ακόμα αν η μονάδα αυτή θα στελεχωθεί αποκλειστικά από πυροσβέστες, κάτι που αν συμβεί, χωρίς να υπάρξουν προσλήψεις μονίμων, θα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο τους πυροσβεστικούς σταθμούς από έμψυχο δυναμικό. Το τελευταίο φαινόμενο έχει ενταθεί με την απόσπαση πυροσβεστών σε ιδιωτικά αεροδρόμια και αυτοκινητόδρομους.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα βρίσκονται σε έξι περιοχές της χώρας – συγκεκριμένα, οι βάσεις τους θα είναι σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα, Αχαΐα, Γιάννενα και Κρήτη.

Δείτε ακόμα...