Υπουργείο Προστασίας Πολίτη: Με «αναδιοργανώσεις» επιχειρούν να δείξουν «έργο»

Πυροβολισμοί σε μπαλκόνια πολυκατοικίας στον Άλιμο Ιούνιος 2021
Φώτο Αρχείου / Πυροβολισμοί σε μπαλκόνια πολυκατοικίας στον Άλιμο Ιούνιος 2021 (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Με αφορμή τις δολοφονίες το τελευταίο διάστημα που δείχνουν διεργασίες ανάμεσα σε ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρούν να δείξουν ότι αναδιοργανώνουν τις υπηρεσίες πάταξης του εγκλήματος. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι διαχρονικά όλες οι αστικές κυβέρνησης έχουν ως κύριο προσανατολισμό τους το χτύπημα του οργανωμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος και όχι των οργανωμένων κυκλωμάτων. Μάλιστα πολύ συχνά αποκαλύπτεται ότι τα κυκλώματα αυτά έχουν ευθεία διασύνδεση με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οργανωμένο Έγκλημα

Η …επιχείρηση «πόλεμος με το οργανωμένο έγκλημα» προωθείται και μέσα από δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο για τη «γεωγραφία» του εγχώριου υπόκοσμου και όπως λέγεται συμπεριλαμβάνεται στο υπόμνημα που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν τέσσερις αρχηγοί των «Βόρειων» και «Νότιων». Μάλιστα σε βάρος των τριών έχουν γίνει αποτυχημένα συμβόλαια θανάτου το 2018 και το 2019. Ακολουθούν 19 «υπαρχηγοί». Έχει μικρύνει δε η οικονομική «πίτα» εκβιασμών, με πολλούς όμως διεκδικητές της. Οι σπείρες «ξεπλένουν» το «μαύρο» χρήμα σε διάφορες δραστηριότητες, όπως φούρνους, βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία.

Εξάλλου, σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθήνας παραπέμπονται 19 άτομα, τα ονόματα των οποίων είχαν συμπεριληφθεί στο 70σέλιδο πόρισμα της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για δικηγόρους, απόστρατους και εν ενεργεία αξιωματικούς της αστυνομίας, όπως και ιδιώτες. Αντιμετωπίζουν δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας καθώς φέρεται να έδιναν χρήματα σε αστυνομικούς κεντρικών τμημάτων της Αθήνας, ώστε να μη γίνονται έλεγχοι σε παράνομους οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες, που είχαν υπό τον έλεγχό τους «επιχειρηματίες της νύχτας».

Δείτε ακόμα...