Υπουργείο Υγείας Κούβας: Κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα

Το εμβληματικό κεντρικό νοσοκομείο της Αβάνας, Hospital Clínico Quirúrgico "Hermanos Ameijeiras, στην Κούβα
Φώτο Αρχείου / Το εμβληματικό κεντρικό νοσοκομείο της Αβάνας, Hospital Clínico Quirúrgico “Hermanos Ameijeiras, στην Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ επιβεβαιώθηκαν 62 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 8.313 νεκρούς επί συνόλου 963.813 καταγεγραμμένων μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Εξάλλου ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία υποχώρησε στους 309, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών.

Στην ανατολική επαρχία Ολγκίν εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα του προηγούμενου 24ώρου (19), ενώ ακολούθησε η επαρχία Καμαγουέι (10).

Η Κούβα συνεχίζει την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού της. Μέχρι χθες, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, είχαν εμβολιαστεί λίγοι περισσότεροι από 9,3 εκατ. από το σύνολο των 11,2 εκατ. κατοίκων με τα εγχωρίως παραγόμενα σκευάσματα Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...