Υπουργείο Υγείας της Κούβας: Χθες ανακοίνωσε 3.591 κρούσματα του SARS-CoV-2 – Υπέκυψαν άλλοι 15 ασθενείς

Αβάνα, Κούβα
Φώτο Αρχείου / Αβάνα, Κούβα / Πηγή: UNSPLASH – Robin Canfield

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.591 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης και δεύτερο ρεκόρ μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ υπέκυψαν άλλοι 15 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο κράτος της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.387 νεκρούς επί συνόλου 210.913 μολύνσεων.

Η δυτική επαρχία Ματάνσας (874 κρούσματα σε 24 ώρες) είναι πλέον το επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης να φθάνει τις 1.226,3 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.Ο υπουργός Υγείας Χοσέ Άνχελ Πορτάλ επισήμανε ότι η έξαρση των μολύνσεων οφείλεται στο – και περιπλέκεται από το – γεγονός πως κυκλοφορούν στη χώρα πιο μολυσματικά παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού.

Οι αρχές συνεχίζουν τον εμβολιασμό του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Έχουν λάβει μια δόση πάνω από 2,89 εκατ. πολίτες. Έχουν χορηγηθεί 6,71 εκατ. δόσεις. Σκοπός είναι να ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός της χώρας (11,3 εκατ.) μέσα στη χρονιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...