Υπουργός Άμυνας: «Να είμαστε λίγο πιο εξωστρεφείς»…

Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος
Φώτο Αρχείου / Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος / Πηγή: Eurokinissi

Στις 21 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε συζήτηση στη Βουλή, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων,  για την Κύρωση Μνημονίων Σύστασης και Λειτουργίας Κέντρου Αριστείας για την Ολοκληρωμένη Αντιπυραυλική Άμυνα (IAMD COE).

Σε αυτήν ο υπουργός Άμυνας με τα λεγόμενά του δείχνει να μην είναι ευχαριστημένος από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολής εκτός συνόρων.

Πιο συγκεκριμένα ανάφερε στην τοποθέτησή του: «Αν θέλουμε όμως η Ελλάδα να υπολογίζεται και να έχει αμυντικό αποτύπωμα, ακόμα κι έξω από τα όριά της -που έχει, διότι διαθέτει ικανές επιχειρησιακές, άρτια εκπαιδευμένες Ένοπλες Δυνάμεις- νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο εξωστρεφείς, είτε όσον αφορά στη Συμμαχική μας ιδιότητα, είτε στους κόλπους της ΕΕ, τώρα που αρχίζει να εξελίσσεται η ιδέα της δημιουργίας του Ευρωστρατού».

Πρόκειται για ξεδιάντροπη τοποθέτηση που δεν εξυπηρετεί κανένα άλλο, παρά μόνο το συμφέροντα του κεφαλαίου, με σκοπό την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων και υδρογονανθράκων καθώς και τη ληστεία των λαών.

Εκφράζει την επιθετικότητα και τα συμφέροντα της αστικής τάξης στη χώρα μας, για τη συμμετοχή της στη λεία.

Συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με σκοπό να είναι παρούσα στην επιθετικότητα του κεφαλαίου και την αποκόμιση μεριδίων από τη ληστεία των λαών.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ είναι μεγάλες και τέτοιου είδους τοποθετήσεις θυμίζουν εποχές Πιουριφόι.

Ανάλογες ευθύνες έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που προχώρησε τον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ και προετοίμασε την αναθεώρηση και υπογραφή της νέας ελληνοαμερικανικής “αμυντικής” συμφωνίας.

Απέναντι στην επιθετικότητα της αστικής τάξης και των αστικών κυβερνήσεων, που προωθούν τα συμφέροντά της, βρίσκεται το δυνάμωμα της λαϊκής πάλης για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, καθώς και το κλείσιμο όλων των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας και της βάσης της Σούδας.

Μαρκόνης

Δείτε ακόμα...