Υπουργός Υγείας: Προανήγγειλε αυξήσεις τιμών σε φάρμακα

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνει το "τέλος" της πανδημίας. Τετάρτη 13 Απριλίου 2022.
Φώτο Αρχείου / Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνει το “τέλος” της πανδημίας. Τετάρτη 13 Απριλίου 2022. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αυξήσεις τιμών σε φάρμακα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επικαλούμενος το κόστος παραγωγής των φαρμακοβιομηχανιών και υποστηρίζοντας ότι είναι για το καλό των ασθενών!

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης, δήλωσε πως «αυξήσεις θα υπάρξουν μόνο όταν αποδεικνύεται ότι κοστολογικά δεν βγαίνουν λόγω της αύξησης της Ενέργειας». Ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένο παράδειγμα γενόσημου φαρμάκου που έχει τιμή 2,20 ευρώ και το κόστος παραγωγής είναι 2 ευρώ που εκτίμησε ότι πρέπει να αυξηθεί 0,20 με 0,30 ευρώ, προσθέτοντας ότι η αύξηση θα καλυφθεί σχεδόν στο σύνολό της από τον ΕΟΠΥΥ. 

Ισχυρίστηκε ότι η αύξηση στις τιμές των φτηνών φαρμάκων συμφέρει τον ασθενή διότι αν δεν υπάρξει αύξηση, τότε θα υπάρξει έλλειψη του φτηνού φαρμάκου και ο ασθενής θα κληθεί να πληρώσει άλλο φάρμακο που θα είναι ακριβότερο! Επί της ουσίας η κυβέρνηση ζητάει από τον λαό να πληρώσει ακριβότερα για να έχει φάρμακα, ικανοποιώντας τη φαρμακοβιομηχανία η οποία ήδη λαμβάνει ζεστό χρήμα 250 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Για τις ελλείψεις των φαρμάκων εκτίμησε ότι θα συνεχιστούν στα ιδιωτικά φαρμακεία όσο υπάρχει έξαρση των ιώσεων και πως δεν υπάρχει πρόβλημα ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. 

Για την Κίνα και τον κορονοϊό ανέφερε ότι το αρνητικό τεστ είναι η μόνη προϋπόθεση για ταξίδι στην Ελλάδα. 

Δείτε ακόμα...