Υπουργός Υγείας: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις χωρίς ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας υγειονομικών - 24ωρη Απεργία Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) 23-2-2021
Φώτο αρχείου / Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας υγειονομικών – 24ωρη Απεργία Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) 23-2-2021 / Πηγή: oenge

Για χρονική μετάθεση των μέτρων με προσαρμογές έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λέγοντας ότι αυτό αναμένεται από τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και τις ανακοινώσεις που θα κάνει το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης. Δεν αναμένεται να ανακοινωθούν ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον «Σκάι» ανέφερε πως τα μέτρα σχετίζονται με τους χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας που όπως είπε θεωρούνται χώροι υπερμετάδοσης και σκοπός των μέτρων είναι αν εμποδιστεί η διασπορά του ιού σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ανέφερε ότι τα δεδομένα άλλαξαν τάχιστα μετά τα πάνω από 21.000 κρούσματα και θα πρέπει τάχιστα να γίνουν προσαρμογές. 

Ωστόσο δεν θα ανακοινωθούν ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας παρά το γεγονός ότι επί δυο χρόνια είναι στο «κόκκινο». Σε ερώτηση το σύστημα υγείας θα αντέξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε μία από τα ίδια υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ότι περνάει από το χέρι της, πως υπάρχει σχέδιο και θα προστεθούν κλίνες και αν χρειαστεί και γιατρούς.  

Ούτε για τα σχολεία αναμένονται ουσιαστικά μέτρα όπως η αραίωση των μαθητών.  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους προσθέτοντας ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα υπάρχουν νέα δεδομένα και υποστήριξε ότι αν χρειαστεί θα γίνονται περισσότερα τεστ.

Κατέστησε σαφές ότι η λογική της κυβέρνησης και με την «Ομικρον» είναι μια «λεπτή ισορροπία» μεταξύ της προστασίας της δημόσια υγείας και της λειτουργίας της οικονομίας και της αγοράς. 

Δείτε ακόμα...