Ζ. Μπορέλ: Επιθεωρεί την … εμπλοκή από Λάρισα μέχρι Τζιμπουτί

Μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επιθεωρεί ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ
Πηγή: Eurokinissi

Μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επιθεωρεί ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, ελέγχοντας παραμέτρους της ελληνικής εμπλοκής στα επικίνδυνα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα.

Ο Μπορέλ έφτασε την Παρασκευή το πρωί στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας. Θέματα συζήτησης, μεταξύ άλλων, η «αντιμετώπιση περιφερειακών και διεθνών προκλήσεων ασφαλείας», η «δημιουργία Αμυντικού Βραχίονα της ΕΕ», η «Στρατηγική Πυξίδα» – το πολεμικό δόγμα της Ευρωένωσης, η «Ευρωπαϊκή Αμυντική Στρατηγική», οι «εν εξελίξει επιχειρήσεις/αποστολές της ΕΕ στον τομέα της Αμυνας και Ασφάλειας».

Ακολούθως, με τον υπουργό Αμυνας Ν. Δένδια επισκέφθηκαν τη Λάρισα, όπου μετέβησαν στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ/EU – OHQ) με έδρα την 1η Στρατιά στη Λάρισα, από όπου ασκείται η διοίκηση της ευρωενωσιακής ναυτικής επιχείρησης «Aspides», που απλώνει πολεμικά πλοία της ΕΕ στον Ινδο-Ειρηνικό (επισήμως ενάντια στους Χούθι).

Ανάμεσά τους και η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά», ανεπτυγμένη στον Κόλπο του Αντεν, την οποία επισκέπτονται το Σάββατο οι Δένδιας και Μπορέλ, στο λιμάνι του Τζιμπουτί.

Δείτε ακόμα...