Ζάκυνθος: Χιλιάδες εργαζόμενοι με τα ψίχουλα του Ταμείου Ανεργίας

Κινητοποίηση εργαζομένων στη Ζάκυνθο
Φώτο Αρχείου / Κινητοποίηση εργαζομένων στη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος της «μονοκαλλιέργειας» του Τουρισμού: Στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, που ετοιμάζονται πλέον να ζήσουν με τα ψίχουλα του Ταμείου Ανεργίας του ΟΑΕΔ, έρχονται να προστεθούν χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι σε άλλους τομείς, όπως στο Εμπόριο, στις Μεταφορές, στα Τρόφιμα – Ποτά, αλλά και ένα μέρος των αυτοαπασχολούμενων που προσπαθούν μέσα σε μερικούς μήνες του χρόνου να επιβιώσουν για όλο τον υπόλοιπο.

Θυμίζουμε ότι το 2019, το σύνολο των αφίξεων στο αεροδρόμιο του νησιού έφτανε τους 1.801.297 επιβάτες (από τους οποίους οι 1.709.545 αφορούσαν χώρες του εξωτερικού), ενώ σημειώθηκε και μια «έκρηξη» αυξήσεων σε μονάδες πέντε και τεσσάρων αστέρων ιδιαίτερα το διάστημα 2016 – 2020. Συγκεκριμένα, η δυναμικότητα σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία το 2016 ήταν 35 και 8, με 6.078 και 1.427 κλίνες αντίστοιχα. Το 2020 τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 67 τετράστερα και 29 πεντάστερα ξενοδοχεία, με 9.621 και 6.260 κλίνες.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού έρχονται αντιμέτωπα και με σοβαρά προβλήματα σε επίπεδο υποδομών, όπως η έλλειψη νερού, η καθαριότητα, η κατάσταση στην Υγεία με τις ελλείψεις στις δημόσιες δομές. Ορισμένα παραδείγματα που αναφέρθηκαν στον «Ριζοσπάστη» είναι αποκαλυπτικά και παρουσιάζονται παρακάτω.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Δείτε ακόμα...