Ζάκυνθος και Ηλεία: Ανησυχία προκάλεσαν οι πυρκαγιές

(Φωτό αρχείου) / (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε σήμερα το πρωί, η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 π.μ. στη θέση Ασκός Βολιμών στη Ζάκυνθο. Οι φλόγες έκαψαν δασική έκταση κύρια κυπαρίσσια αλλά και καλλιέργειες με ελαιόδεντρα, ενώ από την πολιτική προστασία δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής Μεγαλώνι που βρίσκονται σπίτια και εξοχικές κατοικίες.

Η φωτιά ευτυχώς έγκαιρα περιορίστηκε, χωρίς να απειληθούν οικίες ή άλλα κτίσματα και ως το μεσημέρι δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 11 οχήματα, 5 Α/Φ και 1 Ε/Π. Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν έχουν εκδηλωθεί και άλλες πυρκαγιές στις συγκεκριμένες περιοχές του νησιού (Ασκός, Μεγαλώνι, Μακρύς Γιαλός).

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, σημειώθηκε για ακόμη μία φορά στην Σπιάντζα του Πύργου Ηλείας, περίπου στις 2 μ.μ. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθούν κάτοικοι από τα σπίτια τους, χωρίς ευτυχώς αυτά να απειληθούν.

Περίπου στις 5 μ.μ. , καταγράφηκε άλλη μια πυρκαγιά στην περιοχή Λυθαράκια του Πύργου, κοντά σε κατοικίες απειλώντας τις, που ευτυχώς περιορίστηκε άμεσα.

Δείτε ακόμα...