Ζάκυνθος: Συλλαλητήριο για την Υγεία με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου

Φωτό αρχείου

Τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και η κατάσταση που επικρατεί και στο νοσοκομείο του νησιού, βρέθηκαν στο επίκεντρο του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Ζάκυνθο, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και τη μαζική συμμετοχή αρκετών φορέων.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του ΕΚΖ, με συνδικάτα και σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπου αποφασίστηκε η συγκεκριμένη κινητοποίηση, σε συνέχεια αντίστοιχων δράσεων.

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΚΖ, Γιώργο Κωνσταντίνου, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν οι Θοδωρής Σαρακίνης, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Παναγιώτης Κλάδης, πρόεδρος του συνδέσμου οικοδόμων, Διονυσία Βλαχιώτη, πρόεδρος του σωματείου εργατοϋπαλλήλων ιδιωτικού τομέα, Διονύσης Μουζάκης, γραμματέας του σωματείου προσωπικού και οδηγών ΚΤΕΛ, Φώτης Προβής, πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ, Αλέκα Σαϊτανίδου, πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων, Πέτρος Γιακουμέλος, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Νίκος Ποταμίτης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και Γιώργος Αλιάζης, γραμματέας του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ. Στο συλλαλητήριο εκφράστηκε η θέληση των συνδικάτων και άλλων φορέων του νησιού να διεκδικήσουν με αποφασιστικότητα, την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, να μην επιτρέψουν τη μεγέθυνση των προβλημάτων. «Το Νοσοκομείο Ζακύνθου είναι νοσοκομείο μιας νόσου και συνεχίζουν τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού. Και ακόμη δεν έχουν εξοπλιστεί με τα αναγκαία μηχανήματα τα εξωτερικά ιατρεία, τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία και κέντρα υγείας», τόνισε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΚΖ. Επίσης αναφορά έγινε στο άνοιγμα των σχολείων με τα ελλιπή μέτρα προστασίας, καθώς και των κτιριακών προβλημάτων σε αυτά, όπου καταγγέλθηκε και στην ομιλία, ότι «τα φτιασιδώματα στο παρά πέντε, δεν λύνουν το πραγματικό κτιριακό πρόβλημα πολλών μονάδων του νησιού». Ξεχωριστή, τέλος, ήταν η παρουσία εργαζομένων καθαριστριών στα σχολεία που, ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας (όπου και τα μέτρα καθαριότητας θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο έντονα), προσλήφθηκαν με 3ωρες συμβάσεις και δίνουν τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά .

Δείτε ακόμα...