Ζητά παράταση του χρόνου διαβούλευσης για τον νόμο – πλαίσιο η σύνοδος των πρυτάνεων

Παιδεία - Πανεπιστήμιο Αθηνών
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παράταση του χρόνου διαβούλευσης για τον νόμο – πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση ζητούν οι πρυτάνεις, μετά την έκτακτη Σύνοδό τους για το θέμα που έγινε το Σάββατο.

Από αυτή την πρώτη συζήτηση για το νομοσχέδιο οι πρυτάνεις φαίνεται ότι στέκονται καταρχήν θετικά σε βασικές πλευρές του νομοσχεδίου που έχουν να κάνουν με τα προγράμματα σπουδών και την έρευνα, ενώ προβληματισμό εκφράζουν για το μοντέλο διοίκησης που προβλέπει και τον ρόλο των προτεινόμενων Συμβουλίων Διοίκησης.

Στο ανακοινωθέν της Συνόδου σημειώνεται ότι: «Οι πρυτάνεις εξέφρασαν την ανησυχία τους, λόγω της ανάγκης για συζήτηση μιας πληθώρας θεμάτων που απαιτούν ενδελεχή εξέταση μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, ενώ ήδη οι επιτροπές της συνόδου επεξεργάζονται πυρετωδώς επιμέρους ενότητες του ν/σ για να αντιμετωπιστούν ουσιαστικές διαφωνίες και τεχνικές ασάφειες. Επιπλέον, το στενό χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί δεν έχει ακόμη επιτρέψει τις απαραίτητες συζητήσεις στα όργανα των Πανεπιστημίων. Είναι συνεπώς απολύτως απαραίτητη, και θα τεθεί επιτακτικά στην προγραμματισμένη συνάντηση με την υπουργό, η εύλογη παράταση του χρόνου διαβούλευσης με τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...