«112» σε Εύβοια, Σποράδες, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική

Περιπολικό της Αστυνομίας στο δρόμο υπό χιονόπτωση, Αθήνα
Πηγή: Eurokinissi

Με την προσφιλή τακτική της ατομικής ευθύνης, δηλαδή την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων από το 112 φαίνεται πως ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει και αυτό το κύμα κακοκαιρίας ο κατά τα άλλα «πανέτοιμος» κρατικός μηχανισμός

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, οι περιοχές που «αναμένεται να επηρεαστούν σε πρώτη φάση από την κακοκαιρία» είναι η Εύβοια, οι βόρειες Σποράδες, η Μαγνησία, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία και η Αττική.

Για το λόγο αυτό, πρόκειται να σταλούν προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα για έκδοση προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους και άλλων περιοχών, ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Ήδη έλαβαν μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι της Φθιώτιδας, της Εύβοιας, της Μαγνησίας και των βορείων περιοχών της Αττικής λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου. Στο μήνυμα της πολιτικής προστασίας γίνεται λόγος για έντονες χιονοπτώσεις για την Κυριακή 5 Φλεβάρη και υπάρχει ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Παράλληλα, όπως είπε ο Ι. Αρτοποιός, η ΕΛΑΣ πρόκειται να ανακοινώσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, ενώ επισήμανε ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων που κινούνται στο οδικό δίκτυο με αντιολισθητικά μέσα. «Οι οδηγοί οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας τους» σημείωσε και προσέθεσε ότι από σήμερα το πρωί και τις επόμενες ημέρες ειδικά συνεργεία της τροχαίας βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού δικτύου και πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους. Παράλληλα, επανέλαβε την ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες καθώς και την λήψη μέτρων αυτοπροστασίας…

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 4 Φλεβάρη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα «Μπάρμπαρα» στη χώρα μας από την Κυριακή.

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...