135 χρόνια από το Σικάγο δε θα ανεχτούμε να ζούμε σαν σκλάβοι!

Μπαίνοντας κάποιος στο στρατό πραγματοποιεί μια διακοπή στη ζωή του, περιμένοντας όταν τελειώσει να συνεχίσει με οποία πλάνα είχε αφήσει. Αυτό που συμβαίνει με τη θητεία μας όμως έχει πάει σε άλλο επίπεδο, καθώς η κυβέρνηση μέσα σε 9 μήνες έχει βαλθεί για λογαριασμό μιας χούφτας παρασίτων της κοινωνίας να αλλάξει ριζικά τη ζωή που είχαμε αφήσει πριν παρουσιαστούμε. Από την αστυνομία στα πανεπιστήμια μας, την ανεπάρκεια της στη διαχείριση της πανδημίας μέχρι αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που παρουσίασε προ ολίγων ημερών κι έχει το θράσος να το πλασάρει ως δύναμη στον εργαζόμενο.

Όποιος στρατευμένος και νέος γενικότερα έχει δουλέψει στη ζωή του, γνωρίζει πολύ καλά ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης μόνο σαν παραμύθι για μωρά θα μπορούσαν να έχουν κάποια χρησιμότητα. Οι αθλιότητες ότι ένας εργαζόμενος θα μπορεί επί ίσοις όροις να διαπραγματεύεται για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με τον εργοδότη του, ότι μπορεί να είναι χρήσιμο να δουλεύει κάποιος σερί 10,12,13 ώρες συνεχόμενα άσχετα αν μετά το 8ωρο το σώμα καταπονείται πολλαπλάσια, ότι μια ανεξάρτητη αρχή μη στηριγμένη από το κράτος θα μπορεί να επιθεωρεί αν τηρείται η εργατική νομοθεσία στους χώρους δουλειάς, δεν πείθουν κανέναν. Και όλα αυτά φυσικά έρχονται να κουμπώσουν με το μίσος ενάντια στα σωματεία και τα συνδικάτα και τα μέτρα για το τελειωτικό χτύπημα στην απεργία.

Ήδη στην προηγούμενη κρίση οι οικογένειες μας πλήρωσαν παρά πολλά. Δε θα ανεχτούμε να ζούμε μόνο για να δουλεύουμε, μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια, να μην έχουμε ποιοτικό ελεύθερο χρόνο να περάσουμε όπως εμείς θέλουμε, την ίδια ώρα που κάποιοι «συνέλληνες», και όχι μόνο, κάνουν ζωή μέσα στη χλιδή, σε κότερα, πολυτελής βίλες, πανάκριβα εστιατόρια κλπ.

Η οργή μας έχει ξεχειλίσει… Έως εδώ!

Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση αυτό το τερατούργημα που θα βάλει ταφόπλακα στις ζωές μας.

Γιαγτζόγλου Αλέξης
φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...