180 ΜΚ/Β “ΧΩΚ”: Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού και αγωνία για τους φαντάρους που δεν βλέπουν κανένα μέτρο προστασίας

Στρατιώτες- Ορκωμοσία
Πηγή: Eurokinissi

Εδώ και κάποιες ημέρες (από τις 9/9) οι στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στην Α πυροβολαρχία της 180 ΜΚ/Β «ΧΩΚ» στην Αθήνα, βρισκόμαστε σε καραντίνα, καθώς διαγνώστηκε κρούσμα κορονοϊού ανάμεσα μας.

Όπως είναι φυσιολογικό, η ανησυχία είναι έκδηλη μεταξύ των στρατιωτών για το αν έχουμε κολλήσει εντός του στρατοπέδου όσο καιρό συμβιώναμε με το κρούσμα.

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ενάμιση χρόνο, επιβεβαιώνεται σε ακόμα μία περίπτωση ότι είναι ελάχιστα τα μέτρα που τηρούνται, ακόμα και μετά την διάγνωση του κρούσματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και δύο μέρες καραντίνας, δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα τεστ, σε κανένα στρατιώτη, με την αιτιολογία ότι η εντολή ιατρού λέει να περιμένουμε μια εβδομάδα από τη διάγνωση. Εν ολίγοις, αν έχει κολλήσει κάποιος από εμάς, θα το μάθουμε μόνο την ερχόμενη Πέμπτη, μέρα κατά την οποία έχουμε ειδοποιηθεί ότι θα διεξαχθούν μοριακά τεστ.

Ακόμα, εντός του θαλάμου και των λοιπών χώρων του στρατοπέδου δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύμανση από ειδικό συνεργείο, αλλά η διοίκηση αρκείται σε έναν ψεκασμό με χλωρίνη και νερό από κάποιον στρατιώτη.

Στρατιώτης από 180 ΜΚ/Β «ΧΩΚ»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...