Τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό της Πυραυλακάτου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος»

Πηγή: hellenicnavy.gr

H τελετή ονοματοδοσίας της 7ης πυραυλακάτου Super Vita του Πολεμικού Ναυτικού ως «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» και της επίσημης ένταξής της στον Στόλο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έγινε σήμερα στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών, παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, υπουργών, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτών και εκπροσώπων φορέων

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν υποδεχόμαστε μόνο ένα ακόμα σύγχρονο σκάφος στο στόλο μας, αλλά μία πρόσθετη εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο», σημειώνοντας πως «αυτό πλέον το αναγνωρίζει και το συμμερίζεται τόσο η Ευρώπη, όσο και οι υπερατλαντικοί μας σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ», σε άλλη μια απόπειρα εφησυχασμού του λαού, την ώρα που πληθαίνουν οι …συμμαχικές «προτροπές» για επώδυνους συμβιβασμούς, και τα ελληνικά και κυριαρχικά δικαιώματα στο βωμό της ΝΑΤΟικής συνοχής.

Επιχειρώντας μιαν απάντηση στις αιτιάσεις της Άγκυρας περί στρατιωτικοποίησης, είπε ότι «Κανείς,… δεν πρέπει να προεξοφλεί ούτε πώς η Ελλάδα θα οργανώσει τον αμυντικό της σχεδιασμό, ούτε πώς θα στηρίξει το έμψυχο δυναμικό της», και πως «όποιος παραβιάζει τελικά τα σύνορα τιμωρείται. Και ότι στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών. Πολύ περισσότερο, δεν έχουν θέση κάθε λογής επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί». Ταυτόχρονα, έστειλε άλλο ένα σήμα για διευθετήσεις σημειώνοντας πως «τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» αυτό που «κόβουν και ράβουν» στα μέτρα τους οι ευρωατλαντικοί.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος είπε για τη νέα πυραυλάκατο ότι «είναι μιας υψηλής αξίας προσθήκη στη δυνατότητα του Στόλου μας να προβάλει την ναυτική ισχύ της χώρας μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο». Μίλησε επίσης για «αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την άμεση ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου μας με τεχνολογίες αιχμής», όταν κάθε νέα μονάδα και μέσο αυτού του οπλοστασίου εντάσσεται βέβαια απ’ ευθείας στον ΝΑΤΟικό καταμερισμό.


Δείτε ακόμα...