29 ΕΜΑ: Ατομική ευθύνη τα μέσα και υλικά προστασίας από τον κορονοϊό

21 Ιουνίου, μαζί με συμφάνταρους που υπηρετούσαν σε μονάδες παραμεθορίου σε όλη την χώρα, παρουσιαστήκαμε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, στον Αυλώνα. Η πρώτη εικόνα, το τεράστιο στρατόπεδο και όλοι οι μετατιθέμενοι στρατιώτες με τα πράγματα στο χέρι να μας βάζουν σε σειρά για rapid test στο ΣΤΕΠ και μετά μεταφορά στην μονάδα.

Στην πορεία για την μονάδα που ανήκει ο καθένας, αντικρίσαμε να γίνονται οικοδομικά έργα, τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα και όπως μάθαμε στην πορεία, εκεί θα στεγαστεί στρατός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Την πρώτη νύχτα την περάσαμε μέσα, ενώ από τις επόμενες οι στρατιώτες που δικαιούνται διανυκτέρευση, στις εξόδους φεύγουν για τα σπίτια τους.

Κάθε μέρα ξεκινάει με αναφορά και στην συνέχεια μοιραζόμαστε για δουλειές, “αγγαρείες”, προετοιμάζοντας τους χώρους για την υποδοχή των ΕΠΟΠ, που θα έρθουν για εκπαίδευση σε λίγο καιρό. Τις τελευταίες ημέρες, με τον καύσωνα να γίνεται καθημερινότητα, οι δουλειές, τα κουβαλήματα δηλαδή, κρεβατιών, φοριαμών, επίπλων κλπ γίνονται όλο και δυσκολότερες, με την διοίκηση να παίρνει σήμερα απόφαση το ωράριο των εργασιών να σταματά νωρίτερα.

Και εδώ, στο ΚΕΤΘ, η ατομική ευθύνη, που δουλεύεται από την αρχή της πανδημίας ξεδιάντροπα από την κυβέρνηση, μεταφράζεται στο ότι πρέπει να αγοράζουμε το νερό μας, καθώς δεν υπάρχει πρόνοια για τους στρατιώτες και τα στελέχη να δίνεται δωρεάν, πόσο μάλλον σε συνθήκες καύσωνα που βιώνουμε. Επιπλέον, παρότι σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως οι αναφορές, όλοι τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μάσκα, αντισηπτικό, από την διοίκηση του στρατοπέδου και της μονάδας δεν έχει δοθεί κανένα τέτοιο υλικό.

Στρατιώτες από την 29 ΕΜΑ στον Αυλώνα

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...