35η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ: Για την κορυφή της Βίγλας ξεκίνησαν οι κατασκηνωτές

Αναχώρησαν το πρωί της Παρασκευής οι κατασκηνωτές της 35ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ για την κορυφή Βίγλα.

Οι συμμετέχοντες θα δουν από κοντά οχυρωματικές θέσεις και αμπριά του ΔΣΕ και θα παρατηρήσουν από ψηλά τους ορεινούς όγκους του Βίτσι, όπου έγιναν σημαντικές μάχες ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Την ιστορική διαδρομή συνοδεύει ο Θανάσης Λεκάτης, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Στη Βίγλα πραγματοποιήθηκε μια από τις σημαντικότερες μάχης του ΔΣΕ, με τους μαχητές και τις μαχήτριες να αναδεικνύουν ότι κανένας εχθρός δεν είναι αρκετός μπροστά στον σκοπό τους για μια καλύτερη κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

«Δεν θα περάσουν. Αυτή ήταν η απόφαση μας. Ο Μάης έκλεινε την 7η μέρα όταν ξεκινήσαμε για τη Βίγλα έπειτα από απόφαση του Αρχηγείου μας να χτυπήσουμε συνδυασμένα πολλές φρουρές. Ενέδρες μας είχαν πιάσει προς τη Μικρολίμνη, Λευκώνα, αυχένας Πρεβάλι για τυχόν ενισχύσεις του εχθρού. Ο δικός μας λόχος με έναν λόχο του Γράμμου στήσαμε ενέδρα στη Βίγλα, έπειτα από κοπιαστική πορεία μέσα στο κρύο, την ομίχλη και τον αέρα…» (Ρεπορτάζ του Σπάρτακου στην εφημερίδα Ενότητα)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...