47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Αποχαιρετισμός στον Μίκη, που σημάδεψε την ιστορία των Φεστιβάλ

47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"
47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”

Η ΚΝΕ και το 47ο Φεστιβάλ αποχαιρετούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η ιστορία των Φεστιβάλ μας έχει σημαδευτεί από τη μουσική και τα τραγούδια του.

«Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” καθιερώθηκε ως ο μεγαλύτερος πολιτικός και πολιτιστικός σταθμός με την καθοριστική συμβολή του Μίκη. Ο ίδιος το τίμησε πολλές φορές με την παρουσία του, από τα πρώτα Φεστιβάλ έως σήμερα, βάζοντας την ανεξίτηλη σφραγίδα του. Ο Μίκης Θεοδωράκης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του έντεχνου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, αποτελώντας σημαντικό κεφάλαιο του σύγχρονου νεοελληνικού πολιτισμού, με παγκόσμια μάλιστα επιρροή. Εβαλε στα χείλη του λαού και της νεολαίας, στα σπίτια χιλιάδων λαϊκών ανθρώπων, στίχους μεγάλων ποιητών, μεταξύ άλλων του κορυφαίου κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Παίρνουμε τη σκυτάλη για να μάθουν τα επόμενα μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, κάθε νέος αγωνιστής το τεράστιο έργο του Μίκη, που είναι συνώνυμο της ίδιας της Ιστορίας του λαού μας. Θα πορευόμαστε με τις μουσικές του, ώσπου να σημάνουν οι καμπάνες της κοινωνικής απελευθέρωσης! Αθάνατος!».

Τα παραπάνω ακούγονται από τα μεγάφωνα σε όλο τον χώρο του Φεστιβάλ, που η αυριανή τρίτη μέρα του είναι αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη. Μια δέσμευση και ένα ευχαριστώ στον μεγάλο Μίκη. Και μια υπόσχεση ότι το ανεξάντλητο έργο του θα φροντίσουν να ανοιχτεί διάπλατα σε κάθε νέο και νέα.

Αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη θα είναι η αυριανή 3η μέρα των εκδηλώσεων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...