47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Εκδήλωση για την Κούβα στη Διεθνούπολη

47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"
47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”

Μήνυμα στήριξης στον αγώνα του κουβανικού λαού για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και της πατρίδας του έστειλε η εκδήλωση που έγινε απόψε στη Διεθνούπολη, με φόντο τις πολύπλευρες μεθοδεύσεις των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ να σφίξουν περαιτέρω τον κλοιό γύρω από το Νησί, εντείνοντας το εμπάργκο ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας.

Ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε ότι «αποτελεί σημαντική διεθνιστική ευθύνη του ΚΚΕ να εκφράζει πλατιά και ανυποχώρητα την αλληλεγγύη του στον λαό και το ΚΚ της Κούβας, να καταδικάζει χωρίς αστερίσκους την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα», αναφερόμενος στις δεκάδες παρεμβάσεις του Κόμματος, αλλά και στην προσπάθεια «το μήνυμα της αλληλεγγύης προς την Κούβα να περνάει στο μαζικό κίνημα, στα συνδικάτα, στους φοιτητικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών και άλλους μαζικούς φορείς».

Η πρέσβειρα της Κούβας, Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, εξήγησε ότι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από 6 δεκαετίες εμπάργκο αλλά και τα νέα, 243 μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Τραμπ και αυτή του Μπάιντεν διατήρησε και επέκτεινε, «επιχειρούν να προξενήσουν ζημίες στις βασικές ανάγκες του κουβανικού λαού και στις καθημερινές του δραστηριότητες και να επιρρίψουν την ευθύνη γι’ αυτό στην κουβανική κυβέρνηση, με σκοπό να προσπαθήσουν να αποδείξουν την αποτυχία του σοσιαλισμού και να εμποδίσουν τον λαό να συνεχίσει να στηρίζει την Επανάσταση».

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, μεταξύ άλλων για τις στοχευμένες επεμβάσεις των ΗΠΑ, όλα τα 62 χρόνια της Επανάστασης, με στόχο να παρέμβουν στα εσωτερικά πράγματα της χώρας. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρέσβειρα, ακόμα και σήμερα δαπανούν κάθε χρόνο 20 εκατομμύρια δολάρια σε ενέργειες κατά της Κούβας. Στο επίκεντρο της κουβέντας βρέθηκε και το σχέδιο με το οποίο το κουβανικό κράτος αντιμετωπίζει την πανδημία, την ώρα που ο αποκλεισμός εντείνεται αλλά και ενώ ο τουρισμός έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κουβανική οικονομία.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...