48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Άρχισαν οι τριήμερες εκδηλώσεις στο Πάρκο «Τρίτση»

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Αυτό το σύνθημα, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, ακούγεται δυνατά στην Αθήνα. Στον γνώριμο χώρο του Πάρκου Τρίτση, στο Ίλιον, άνοιξαν την Πέμπτη οι τριήμερες εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”.

Στο χώρο του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» βρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τον συνοδεύει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τη Μάγδα Φύσσα στο περίπτερο του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Κillah P. Φύσσας» και στο Στέκι Αθλητισμού με την διπλή χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20 και 35 χιλιόμετρα βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη,

Όλοι οι χώροι του Φεστιβάλ είναι κατάμεστοι από κόσμο.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον για όλες τις συζητήσεις. Απόδειξη πως το Φεστιβάλ κάθε χρόνο αγκαλιάζει τις ανησυχίες της νέας γενιάς, δίνοντας απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα, με όπλο την πολιτική του ΚΚΕ, τις θέσεις και την δράση της ΚΝΕ

Στο Στέκι Νέων Γυναικών, στη συζήτηση με θέμα «Ερωτικές σχέσεις, συμβίωση, γάμος: Είναι ατομικά δικαιώματα;» κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα.  Ομιλήτρια ήταν η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

Φόρο τιμής στον Κώστα Καζάκο

Με ένα βίντεο – αφιέρωμα στον Κώστα Καζάκο άνοιξε το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής καθώς η πρώτη μέρα του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή είναι αφιερωμένη στον μεγάλο θεατράνθρωπο που «έφυγε» πριν λίγες μέρες.

Πολυσύχναστο πέρασμα όλων των επισκεπτών αποτελεί η Κεντρική Εκθεση η οποία βρίσκεται στη καρδιά του Πάρκου «Τρίτση». Η Εκθεση φέτος έχει θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις αιτίες του και αναδεικνύει τη διέξοδο για τους λαούς, με στόχο να απαντήσει σε ερωτήματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...