48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή»: Χαιρετισμός του Δ. Κουτσούμπα στο Στέκι Νέων Στρατευμένων

Το Στέκι Νέων στρατευμένων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», επισκέφθηκε την Πέμπτη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του την κόκκινη πολιτεία.

Ο Δ. Κουτσούμπας συνομίλησε με νέους στρατευμένους και απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή του που είναι ανάμεσα σε ανθρώπους που και αυτοί δίνουν το δικό τους μετερίζι μία τεράστια μάχη για την πρόοδο του λαού για την ανάπτυξη του τόπου, για την υπεράσπιση της Άμυνας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας λόγω και της έντασης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που κλιμακώνεται «με μεγάλους κινδύνους για εμπλοκή και της χώρας μας σε μία γενικότερη ανάφλεξη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο δύσκολος χειμώνας έχει να κάνει και με τον ενεργειακό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ενεργειακή φτώχεια, τις ανατιμήσεις, την τεράστια ακρίβεια, την ώρα που η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάρει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι αποδυναμώνεται η άμυνα της χώρας λόγω της αποστολής στρατιωτικών οχημάτων και εξοπλισμού για την άμυνα της χώρας προς την Ουκρανία για ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι αμερικανόΝΑΤΟικές βάσεις στην χώρα, αλλά υπάρχουν και οι απειλές του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και της άρχουσας τάξης της Τουρκίας, εις βάρος ακόμη και τμημάτων της ελληνικής κυριαρχίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε ότι οι αγώνες συνεχώς αντιμετωπίζονται με καταστολή με βία, με παρακολουθήσεις και υποκλοπές, τονίζοντας παράλληλα τις ευθύνες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού και αποπροσανατολίζουν.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι «είμαστε σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο» και ότι «πρέπει να δυναμώσουν τόσο οι αγώνες για να έχει ο λαός μας ανάσα ανακούφισης, για να πιέσουμε όσο γίνεται να παρθούν μέτρα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων αλλά ταυτόχρονα να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ, να ενισχύσουμε το ΚΚΕ παντού στα σωματεία, στους συλλόγους… σε άλλες αρχαιρεσίες και την ίδια ώρα να προετοιμαστούμε για τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023 έτσι ώστε να βγει πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ μέσα στο λαό, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».


Δείτε ακόμα...