49η επέτειος του Πολυτεχνείου: Μεγαλειώδης αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία – Συμμετείχαν και στρατευμένοι

Με τη μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα κορυφώθηκε σήμερα ο τριήμερος αγωνιστικός εορτασμός της 49ης επετείου από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το 1973. 

Με τη μαζική τους συμμετοχή στην πορεία, εργαζόμενοι, νεολαία, φορείς τίμησαν τη λαϊκή εξέγερση και επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, παρά τις συνεχείς προσπάθειες να καταστεί ένα ανώδυνο σύμβολο, συνεχίζει να συγκινεί μεγαλύτερες και νεότερες γενιές εργατικών και λαϊκών δυνάμεων ως σύμβολο νέων αγώνων και ανυπακοής στα σχέδια της καπιταλιστικής εξουσίας.

Τα μαζικότατα και φέτος μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ υπό το σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί» και «Έξω το ΝΑΤΟ να κλείσουνε οι βάσεις, καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις» πορεύονται από τη συμβολή των οδών Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου και τα Χαυτεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Από τα Προπύλαια ξεκίνησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, όπως επίσης η ΕΕΔΥΕ και φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος

Με χειροκροτήματα έγιναν δεκτοί οι στρατευμένοι στην πορεία

Με το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», καθώς και με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι διαδηλωτές τους στρατευμένους οι οποίοι συμμετέχουν στην αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου. 

«Έξω το ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ και οι Βάσεις τους – Απεμπλοκή τώρα της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», γράφει το πανό των στρατευμένων.

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», φωνάζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι ενώ πορεύονται στο κέντρο της Αθήνας και καταδικάζοντας την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. 

«Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» φωνάζουν οι φοιτητές

Με το μαζικό μπλοκ και το μαχητικό κλίμα, φοιτητές και σπουδαστές δίνουν ηχηρό «παρών». «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι!». «Σήμερα στον δρόμο τιμάμε τον αγώνα του Πολυτεχνείου, αυτούς που δεν λύγισαν μπροστά στα τανκς, αναβιώνουμε το σύνθημα που ήταν γραμμένο στην πύλη “Έξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ”» ακούγεται από την ντουντούκα. 

Το σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει, Έξω οι Αμερικανοί» δονεί τα Προπύλαια

Με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα δονείται το κέντρο της Αθήνας

Οι διαδηλωτές στα μπλόκα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φωνάζοντας «Το πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Έξω το ΝΑΤΟ να κλείσουνε οι βάσεις, καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις» διατρανώνουν την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Στην αμερικάνικη πρεσβεία η τεράστια πορεία του ΚΚΕ

Δείτε ακόμα...