80 ΕΑΝΕΘ: Ερώτηση για τα κρούσματα κορονοϊού

ΚΚΕ Βουλή
Πηγή : Eurokinissi

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ για τα κρούσματα κορονοϊού στην 80η Επιλαρχία Αναγνώρισης Εθνοφυλακής (80 ΕΑΝΕΘ) στην Κω.

Θυμίζουμε, πως χθες έπειτα από επιστολή μητέρας νεοσύλλεκτου στρατιώτη που υπηρετεί στην 80 ΕΑΝΕΘ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης έκανε παρέμβαση στον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ο τελευταίος δεσμεύτηκε από την μεριά του ότι το θέμα θα διερευνηθεί άμεσα.

Η ερώτηση:

Θέμα: Κρούσματα κορονοϊού στην 80η Επιλαρχία Αναγνώρισης Εθνοφυλακής (80 ΕΑΝΕΘ) στην Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μητέρα στρατευμένου με επιστολή της εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στην 80η Επιλαρχία Αναγνώρισης Εθνοφυλακής (80 ΕΑΝΕΘ) στην Κω, όπου υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ο γιος της.

Πιο συγκεκριμένα μετά από περίπου δύο εβδομάδες παραμονής στο στρατόπεδο, όσων νεοσύλλεκτων μετατέθηκαν σε αυτό, εκδηλώθηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Πολύ γρήγορα όμως τα κρούσματα αυξήθηκαν στα δέκα (10) και αυτό διότι όπως σημειώνεται στην επιστολή, δεν τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα υγιεινής και προστασίας στους νεοσύλλεκτους, αλλά και στο υπόλοιπο προσωπικό της μονάδας.

Επισημαίνει μάλιστα ότι μετά την εκδήλωση των πρώτων κρουσμάτων, υπήρξε απομόνωσή τους χωρίς να πραγματοποιηθούν άμεσα τεστ στους υπόλοιπους στρατευμένους, πράγμα το οποίο έγινε μόνο για τους μόνιμους στρατιωτικούς της μονάδας.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στα στρατόπεδα με τη διασπορά του κορονοϊού, διότι αντιμετωπίζει την πρόληψη και προστασία της υγείας των στρατευμένων ως κόστος. Σε αυτό οφείλεται το γεγονός ότι τα στρατόπεδα έχουν μετατραπεί σε χώρους υπερμετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού, όπως έγινε πρόσφατα σε πολλά Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, όπως στη Θήβα, Λαμία, Τρίπολη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

  • Για τον άμεσο εμβολιασμό των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;
  • Για την πραγματοποίηση δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ στους στρατευμένους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της 80 ΕΑΝΕΘ;
  • Τη δωρεάν χορήγηση στους στρατευμένους των αναγκαίων υλικών και μέσων προστασίας από τον κορονοϊό καθώς και ικανοποιητικών ποσοτήτων υλικών καθαριότητας;
  • Την απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο όλων των χώρων του στρατοπέδου;

Δείτε ακόμα...