9 Μάη, Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης και όχι Ημέρα της Ευρώπης, του Α. Κορωνάκου Υποπλοίαρχου ΠΝ ε.α

Κόκκινος Στρατός - Μόσχα

Διάγγελμα 9ης Μάη 1945 : Ι. Β. Στάλιν:

“Πριν από τρία χρόνια ο Χίτλερ δήλωσε δημόσια πως μέσα στα καθήκοντα του περιλαμβάνεται και ο διαμελισμός της Σοβιετικής Ένωσης και η απόσπαση από αυτήν του Καυκάσου, της Λευκορωσίας, της Ουκρανίας, των βαλτικών και άλλων περιοχών. Δήλωσε ξεκάθαρα: θα εξοντώσουμε τη Ρωσία, ώστε να μην μπορέσει ποτέ πια να σηκωθεί “.

Οι ναζί διαψεύστηκαν και ηττήθηκαν.

 Στις 9 Μαΐου, ώρα 00.43 π.μ. ο Στρατηγός Ζούκοφ απευθύνει ερώτηση στη γερμανική αντιπροσωπεία:

– Έχετε στα χέρια σας την πράξη της άνευ όρων παράδοσης, την μελετήσατε και είσθε εξουσιοδοτημένοι να υπογράψετε την πράξη αυτή;;;

– Μάλιστα, την μελετήσαμε και είμαστε έτοιμοι να την υπογράψουμε, απάντησε με υπόκωφη φωνή ο στρατηγός Κάστελ!!!

Έτσι λοιπόν, μετά την ύψωση της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο στον ουρανό του Ράιχσταγκ του Βερολίνου από τον κόκκινο στρατό, ήρθε η άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας, σφραγίζοντας τη μεγάλη νίκη των λαών ενάντια στο φασιστικό ιμπεριαλιστικό “άξονα” Γερμανίας, Ιαπωνίας, Ιταλίας αλλά και των συμμάχων τους.

 Η 9η Μάη 1945, σηματοδοτεί τη λήξη του Β’ παγκόσμιου πολέμου στην Ευρώπη, του φονικότερου πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα!

Κράτησε 2.194 μέρες, τα πεδία των μαχών απλώθηκαν σε έκταση 22 εκατομμυρίων τετραγωνικών χλμ. και κόστισε τη ζωή σε πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους!!!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας και ασελγώντας στη μνήμη εκατομμυρίων θυμάτων εξαιτίας του ναζισμού – φασισμού, μετονόμασε την “Ημέρα Νίκης 9ης Μάη 1945” σε ημέρα της Ευρώπης… Προσπαθούν με τούτη την παραχάραξη και αυθαιρεσία, να σβήσουν από τη μνήμη το συμβολισμό της ως μέρα “Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, της αντίστασης και πάλης κατά του φασισμού”!!!

Να αποσιωπηθεί ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του Β’ παγκόσμιου πολέμου για το μοίρασμα των αγορών και με κύριο στόχο ενάντια στην ΕΣΣΔ..!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ συγχέουν σκόπιμα και ανιστόρητα την επέτειο της “Αντιφασιστικής Νίκης” με την ημέρα της Ευρώπης, προσπαθώντας να πείσουν το Λαό ότι η ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της ΕΕ, είναι μονόδρομος.

Είναι χρέος όλων μας να αντιπαλέψουμε την προπαγάνδα της σύγχρονης και αντιδραστικής θεωρίας των δύο άκρων, που εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό!!!!

Ο φασισμός, σε όποια έκδοση και μορφή αν εμφανίζεται ήταν, είναι και θα είναι, ο θανάσιμος εχθρός της ειρήνης και της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης και ζωής..! Είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος!

Είναι η μήτρα που γέννα τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας – με επίκεντρο τις πηγές και τους δρόμους ενέργειας – μεγαλώνουν οι κίνδυνοι εκδήλωσης ενός πιο γενικευμένου πολέμου με την εμπλοκή και της Ελλάδας, με ευθύνη φυσικά των ελληνικών κυβερνήσεων, που θέλουν να μετατρέψουν την πατρίδα μας σε αμερικανονατοϊκή βάση!

Σήμερα 75 χρόνια μετά την μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, σε όσους θυσιάστηκαν μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα και όχι μόνο, σε όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στον ναζισμό-φασισμό!!!

Τιμάμε τον ηρωικό αγώνα του Λαού μας, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και τις άλλες ελληνικές οργανώσεις, που έδωσαν τα καλύτερα παιδιά τους για την λευτεριά από τους ναζί κατακτητές για μια καλύτερη ζωή!!!

Τιμάμε τους εκατοντάδες στρατιωτικούς, χωροφύλακες και αστυνομικούς, που πήραν μέρος στην εθνική αντίσταση ενάντια στους κατακτητές της πατρίδας μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους..!

 Η Αντιφασιστική Νίκη ήταν ένα επίτευγμα που δεν θα μπορούσε να κατορθωθεί αν δεν ποτιζόταν με τις ανείπωτης θυσίες της ΕΣΣΔ και του “κόκκινου στρατού”!

Οι ανθρώπινες απώλειες υπολογίζονται στις 20.000.000..!

Αυτά πρόσφερε η Σοβιετική Ένωση στον πόλεμο κατά του φασισμού!

Αυτή είναι η σχέση του σοσιαλισμού και των κομμουνιστών με το φασισμό:

Σχέσεις που τις χωρίζει το αίμα. Το περισσότερο αίμα που χύθηκε ποτέ στην ανθρωπότητα!!!

Αυτή είναι η ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Όσοι μιλούν για το Β’ παγκόσμιο πόλεμο από τη σκοπιά του παραχαράκτη και του πλαστογράφου, είναι καταδικασμένοι να κουβαλάνε το “μπόι” που έχει το ψέμα τους!!!

Γυρίζουμε την πλάτη στους παραχαράκτες της ιστορίας..!

Η “ΕΠΟΠΟΙΙΑ” δεν μπορεί ούτε να “λασπολογηθεί”, ούτε να “λησμονηθεί”!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ:

Την πιο σκληρή, την πιο ανιδιοτελή, την πιο καθοριστική μάχη, για τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού, την έδωσε στην ανθρωπότητα, το πρώτο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού:

“Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ”

“ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ”..!

     Α. Κορωνάκος
Υποπλοίαρχος (ΕΑ) Π.Ν.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...