Εργατική Πρωτομαγιά 2026: Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση!

Συγκέντρωση εργατικής πρωτομαγιάς 2024, Σύνταγμα, εργαζόμενοι

Τη μεγάλη απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τις απεργιακές συγκεντρώσεις ετοιμάζουν τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα, εμπλουτίζοντας διαρκώς τον αγωνιστικό τους προγραμματισμό.

Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας είναι στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά η συγκέντρωση θα γίνει από το Εργατικό Κέντρο, επίσης στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα οργανωθεί και πορεία με κατάθεση στεφάνων στο Πασαλιμάνι από εργατικά σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και από φορείς της περιοχής, στο Μνημείο των Πεσόντων Εργατών τον Αύγουστο του 1923.

Το σύνθημα «Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση» συμπυκνώνει τα απεργιακά καλέσματα, με τα σωματεία να καλούν την εργατική τάξη να βαδίσει στον δρόμο της σύγκρουσης με το σημερινό σάπιο σύστημα. Να εμπνευστεί από τις θυσίες των ηρώων της ταξικής πάλης, από το Σικάγο μέχρι την Καισαριανή της Πρωτομαγιάς του 1944, που δείχνουν τον δρόμο της ανατροπής.

Απολυμένοι ΛΑΡΚΟ – ρετσινάδες – δασεργάτες: Συντονίζουν τη δράση τους μπροστά στην Πρωτομαγιά και στις 16 Μάη

Αποφασιστικά στις σημερινές κρίσιμες στιγμές και οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ, ρετσινάδες και δασεργάτες με τα Σωματεία τους βάζουν μπροστά τις διεκδικήσεις τους για σταθερή δουλειά, αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα, και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους τους σε ολόκληρη τη χώρα, δίνοντας μαζί τους τη μάχη για την αγωνιστική ανάταση και το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος.

Με μεγάλους σταθμούς τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και το συλλαλητήριο που προγραμματίζουν από κοινού στην Αθήνα το Σάββατο 16 Μάη, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, οι απολυμένοι εργάτες της ΛΑΡΚΟ και οι ρετσινάδες – δασεργάτες της καμένης και πολύπαθης βόρειας Εύβοιας δίνουν νέα ώθηση στον αγώνα τους για τη διασφάλιση της εργασίας τους, για να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός τις συνέπειες του πολέμου.

Μετά την πολυμελή τους παρουσία στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, και έχοντας βάλει από το προηγούμενο διάστημα τις βάσεις για τον συντονισμό του αγώνα, οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ και οι δασεργάτες της βόρειας Εύβοιας καλούν σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν την Πρωτομαγιά σε Αταλάντη και Μαντούδι αντίστοιχα, αλλά και σε στήριξη της καθόδου που οργανώνουν από κοινού στην Αθήνα στις 16 Μάη.

Την Κυριακή 3 Μάη ο εργατικός – λαϊκός αγώνας δρόμου

Τιμώντας τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους ναζί στην Καισαριανή, φέτος θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά ο εργατικός – λαϊκός αγώνας δρόμου που διοργανώνουν από κοινού τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά την Κυριακή 3 Μάη.

Ο ίδιος ο τίτλος του φετινού εργατικού αγώνα, «Για τους 200 εκτελεσθέντες στην Καισαριανή», και το σύνθημά του, «Κρατάμε ζωντανή τη θυσία τους βαδίζοντας στα βήματα της Ιστορίας», αναδεικνύουν το μεγαλείο αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή μένοντας πιστοί στον αγώνα της εργατικής τάξης. «Ανθρωποι – Τιτάνες, που στο βλέμμα τους δεν διακρίνει κανείς φόβο, αλλά σιγουριά πως κάνουν το σωστό, γι’ αυτό και περπατούσαν προς τον θάνατο τραγουδώντας και κρατώντας το κεφάλι τους ψηλά», σημειώνουν τα Εργατικά Κέντρα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...