Α. Τσίπρας για ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση «δεν αξιοποίησε συγκυρίες»(!)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της Κυβέρνησης - 06/07/2022
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας / Πηγή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Η χώρα έχει αρνητικές πρωτιές σε όλη την Ευρώπη κι αυτές οφείλονται σε πολιτικές επιλογές» ήταν για μια ακόμα φορά το αφήγημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, στην συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ χτες, εστιάζοντας στην ακρίβεια της Ενέργειας και συσκοτίζοντας τις πραγματικές αιτίες της αφού αυτές φέρουν και τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτουν τη σύμπλευση με τη ΝΔ, από τη στρατηγική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης», της απολιγνιτοποίησης, ως την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για λαθεμένη στρατηγική επειδή «δεν αξιοποίησε συγκυρίες» όπως η εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ, για να προωθήσει τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης στο πλαίσιο του επικίνδυνου και σε ευρωατλαντικό τραπέζι του «παζαριού».

Και στα πλαίσια αυτά επανέλαβε την πρόταση για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στη ΝΑ Μεσόγειο, δηλαδή ανατολικά και νότια της Κρήτης και συνομιλίες για οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας με όλες τις όμορες χώρες μας στην Ανατολική Μεσόγειο και με την Τουρκία, με προοπτική την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Δείτε ακόμα...