Στρατιώτης από Σαμοθράκη: «Αδέλφια στην Cosco είμαστε μαζί σας, είμαστε ψυχή από την ψυχή σας»

Οι λιμενεργάτες της Cosco για ακόμη μια φορά δείχνουν το δρόμο και είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους εργαζόμενους.

Μετά το νέο, άδικο και εγκληματικό “ατύχημα” εργάτη, οι απεργοί λιμενεργάτες συσπειρωμένοι στο σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ, διεκδίκησαν το αυτονόητο. Ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας, υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των δουλεμπορικών γραφείων που έχουν στηθεί με της ευλογίες της εργοδοσίας.

Παραμονή της εργατικής πρωτομαγιάς και με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, κυβέρνηση και εργοδοσία επιστράτευσαν μέχρι και τα ΟΥΚ προκειμένου να «περάσει» ο απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Την απάντηση την έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με την καθολική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους από όλη την Αττική.

Ο αγώνας των λιμενεργατών της Cosco, ο νικηφόρος αγώνας των οικοδόμων για υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις, είναι παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας και δείχνουν το δρόμο.

Ως νέος που υπηρετώ τη θητεία μου, στέκομαι με αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα σας προσφέροντας από το υστέρημα και από τον “μισθό” που δίνει ο στρατός ένα ελάχιστο ποσό για να συνεχίσετε τον αγώνα σας.

«Αδέλφια στην Cosco είμαστε μαζί σας, είμαστε ψυχή από την ψυχή σας»

Στρατιώτης Δήμτσας Γιάννης, Σαμοθράκη

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...