Αγωγή ΕΑΑΣ στον δημοσιογράφο Ν. Μπογιόπουλο: Εκδικάστηκε στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Δικαστήρια Ευελπίδων: Εκδίκαση της υπόθεσης της απαράδεκτης αγωγής της ΕΑΑΣ στον δημοσιογράφο Ν. Μπογιόπουλο - 21/10/21
Δικαστήρια Ευελπίδων: Εκδίκαση της υπόθεσης της απαράδεκτης αγωγής της ΕΑΑΣ στον δημοσιογράφο Ν. Μπογιόπουλο – 21/10/21

Εκδικάστηκε στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, η απαράδεκτη αγωγή σε βάρος του Νίκου Μπογιόπουλου. Η απόφαση θα βγει εν ευθέτω χρόνω.

Ο δημοσιογράφος διώκεται από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), η οποία αξιώνει την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Αφορμή ήταν τα όσα είπε ο Ν. Μπογιόπουλος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν στο άρθρο του «Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ», σχετικά με τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας στο δικαστήριο, τονίστηκε ότι οι εκδηλώσεις της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού έχουν βαθιά αντικομμουνιστικό χαρακτήρα, και αυτό ακριβώς ανέδειξε ο δημοσιογράφος με τα σχόλια του. 

Στο πλευρό του Νίκου Μπογιόπουλου βρέθηκαν συνδικαλιστές, απόστρατοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δημοσιογράφοι. Επίσης οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Παπαναστάσης.

Έντονες αντιδράσεις για την απαράδεκτη δίωξη

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται. Πρέπει εδώ και τώρα να πάρει θέση και να απαντήσει στα ερωτήματα που το ΚΚΕ έχει θέσει με Επίκαιρη Ερώτησή του, όπως ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου, αλλά και ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσουν αυτές οι προκλητικές ενέργειες της ΕΑΑΣ, η οποία ως ΝΠΔΔ εποπτεύεται από το ίδιο το υπουργείο Άμυνας», σημειώνει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Η απαράδεκτη αγωγή προκάλεσε την αντίδραση πολλών φορέων και αποστράτων.

Να ανακληθεί η δίωξη του δημοσιογράφου, αλλά και να να μπει τέλος στις «εκδηλώσεις» μίσους της ΕΑΑΣ απαιτεί το ΠΑΜΕ

Δείτε ακόμα...