Αγωγή για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία στο Παίδων Πεντέλης κατέθεσε ο υπουργός Υγείας

Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης
Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Νέος αυταρχικός κατήφορος για την κυβέρνηση της ΝΔ. Με΄τα τις αλλεπάλληλες αγωγές που είχε καταθέσει η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως εναντίον των εκπαιδευτικών σειρά πήρε ο Υπουργός υγείας, Νίκος Πλαύρης.

Αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατέθεσε σήμερα στις 10:30 το πρωί, η κυβέρνηση προκειμένου να κριθεί η σημερινή 24ωρη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης ως παράνομη και καταχρηστική, «προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία» και με το προκλητικό πρόσχημα ότι γίνεται «εν μέσω πανδημίας». Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστολή σε βάρος των γιατρών του νοσοκομείου που αντιδρούν στην αναστολή των εφημεριών και τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, όπου χιλιάδες παιδιά νοσούν μετά και το άνευ μέτρων προστασίας άνοιγμα των σχολείων.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό η κυβέρνηση που εδώ και δύο χρόνια αρνείται να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, να στελεχώσει τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) προκειμένου να αναλάβουν τον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού (ενηλίκων και παιδιών), να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, γεμίζοντας με ράντζα τα νοσοκομεία, κλείνοντας τμήματα και κλινικές, υπονομεύοντας την υγεία και τη ζωή του λαού, σήμερα να επιχειρεί να δικαιολογήσει την κατασταλτική πολιτική της κάνοντας  λόγο για «διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι η αναστολή των εφημεριών και η μετατροπή του νοσοκομείου σ΄ εμβολιαστικό κέντρο αφήνει στον αέρα χιλιάδες οικογένειες στη ΒΑ Αττική και την Εύβοια, ενώ προκαλεί ντόμινο επιδείνωσης των προβλημάτων που ήδη υπάρχουν (πολύωρη αναμονή στα φρακαρισμένα επείγοντα, εντατικοποίηση του προσωπικού κ.α.) και στα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».

Δείτε ακόμα...