Αγωνιστική Συσπείρωση Χορευτών: Να αποζημιωθούν άμεσα όσοι συμμετέχουν σε παραγωγές που βρίσκονται σε αναστολή

Χορός - Μπαλέτο - Χορεύτριες - Λίμνη των κύκνων

Να αποζημιωθούν άμεσα, όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου που συμμετέχουν σε παραγωγές που βρίσκονται σε αναστολή ζητά μεταξύ άλλων η «Αγωνιστική Συσπείρωση Χορευτών».

Επισημαίνει ότι «στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων, που έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και καλούμε το Σωματείο (ΣΕΧΩΧΟ), κόντρα σε προηγούμενη απόφαση Γενικής Συνέλευσης που έχει παρθεί, να γίνει το μέσο διεκδίκησης, μαζικοποίησης  συλλογικού αγώνα για κάθε  έναν που εργάζεται στον κλάδο του χορού. Οι λογικές διαχωρισμού χορευτών-χορογράφων ανάλογα με το είδος χορού που υπηρετούν, θεωρούμε πως είναι μακριά από τις ανάγκες που οι σημερινές συνθήκες εργασίας μας,  επιτάσσουν».

Ακόμα απαιτεί: 

  • Να λειτουργήσουν οι χώροι του Πολιτισμού, με τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για τους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους.
  • Αυστηρός έλεγχος στους εργοδότες για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, ειδικά στους μεγάλους.
  • Για τις Επαγγελματικές Σχολές Χορού, με ευθύνη της κυβέρνησης, να πάρει  όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα δια ζώσης, για να μην χαθεί η χρονιά.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση  σημειώνει ότι «9 μήνες μετά, κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης και προστασίας δεν έχει παρθεί όσον αφορά την εργασία μας, την υγεία, την καλλιτεχνική δημιουργία, με την κυβέρνηση να  συνεχίζει να απορρίπτει τις διεκδικήσεις των σωματείων για την προστασία της υγείας, του εισοδήματος, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και να βλέπει αυτά τα έκτακτα μέτρα σαν… ευκαιρία για να “τρέξει” τα αντεργατικά της σχέδια. Πρώτο πρώτο στη λίστα των “μεταρρυθμίσεων” βρίσκεται το νομοσχέδιο – κόλαφος για τα εργασιακά δικαιώματα. Από τις ίδιες τις εξελίξεις μπαίνει στο επίκεντρο ακόμα πιο επιτακτικά το ζήτημα της απάντησης στην επίθεση που δεχόμαστε εμείς και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι φοιτητές».

Για όλους αυτούς τους λόγους «οργανώνουμε τη συμμετοχή όλου του κλάδου στη Γενική Απεργία στις 26 Νοέμβρη, σε συντονισμό με άλλους φορείς, σωματεία και Ομοσπονδίες. Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν ακόμα πιο μαζικά στο Σωματείο. Καλούμε σε συσκέψεις ανά χώρο εργασίας για την καλύτερη προετοιμασία αγωνιστικής απάντησης στα σχέδια της κυβέρνησης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Χορευτών εδώ

Δείτε ακόμα...