Αίγυπτος: Δύο ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επεισόδιο ασφαλείας κοντά στα σύνορα

Μαχητικό όχημα του Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως δύο ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μεθοριακό επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο νότιο σύνορο με την Αίγυπτο.

«Σήμερα το πρωί, επεισόδιο ασφαλείας σημειώθηκε στην περιοχή της Περιφερειακής Ταξιαρχίας Παράν. Δύο στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ), ένας άνδρας και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν από πυρά κοντά στα σύνορα (με την Αίγυπτο). Το επεισόδιο εξετάζεται. Οι IDF διεξάγουν έρευνες στην περιοχή», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός είχε αρχικά αρνηθεί να επιβεβαιώσει αυτούς τους θανάτους, στους οποίους είχαν αναφερθεί ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επειδή δεν είχαν ακόμη ενημερωθεί οι οικογένειες.

Εξάλλου οι ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν πως στρατιώτες σκότωσαν έναν «επιτιθέμενο» σε ανταλλαγή πυρών στα ισραηλινοαιγυπτιακά σύνορα στην έρημο Νεγκέβ.

«Στη διάρκεια σύγκρουσης με έναν επιτιθέμενο σε ισραηλινό έδαφος (…) οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά και τον εξουδετέρωσαν», είχε ανακοινώσει ο στρατός. Στρατιωτικός εκπρόσωπος διευκρίνισε στη συνέχεια πως ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...